Futsal: Dva splitska kluba porazima zakoračila prema drugoj ligi

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

ODIGRANE su tri utakmice 14. kola Prve hrvatske malonogometne lige. U Puli je domaćin izgubio od Vrgorca 3:2 samo par dana nakon što je slavodobitno osvojio Kup u Zagrebu. Goste je u vodstvo doveo Marko Gašpar, a do poluvremena je izjednačio Dean Moravac. Josip Govorko je iz slobodnjaka zabio za 1:2, a Pula je odlučila još više riskirati. To joj se osvetilo kad je Mateo Kozarić zabio za plus dva gostiju pa je gol Davida Mataje u predzadnjoj minuti bio tek utješan.

Splitski Universitas ostao je zakovan na dno tablice nakon što ga je kod kuće pobijedio dubrovački Square (0:2), koji je s tri nova boda preuzeo vrh ljestvice. Dario Marinović dao je oba gola za goste već do poluvremena, a posebno impresivan bio je drugi gol kod kojeg je pretrčao pola terena i loptu "piknuo" preko domaćeg vratara.

Osijek u trileru pobijedio Torcidu

Osijek i dalje ne zna za poraz kod kuće. Ovog puta pobijedio je Torcidu, direktnog konkurenta za ostanak u ligi, 6:5. Domagoj Damjanović, Lima i Nebojša Popović odveli su domaćina do sigurnih 3:0. Ipak, Torcida se gubi i preko Nikola More i Denisa Kuzmanića smanjuje do poluvremena.

Prvi topnik lige Andrej Pandurević zabio je u prvoj minuti nastavka za 4:2, ali se uporni Splićani vraćaju preko Jure Trivkovića. Pandurević i Lima su odveli utakmicu, barem se tako činilo, u sigurne vode golovima za 5:3 i 6:3.

Ipak, Torcida u završnici opasno stišće te autogolom Josipa Šalaja i novim pogotkom More stiže na minus jedan. Ipak, nisu uspjeli dati još jedan gol i doći do boda. Dva splitska kluba u sve su težoj situaciji, a posebno se to odnosi na Universitas, kojem nema spasa.

Podsjetimo, zadnji klub direktno ispada iz lige, dok će predzadnji imati šansu sačuvati prvoligaški status u doigravanju s najboljim drugoligašima. U preostalim susretima Olmissum dočekuje Futsal Dinamo, a prvak Novo vrijeme igra s Crnicom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.