PLIVANJE

Franko Grgić nominiran za najboljeg mladog europskog sportaša

Foto: Getty Images / Guliver Image

MLADI hrvatski plivač, 16-godišnji Franko Grgić, koji je na ovogodišnjem Svjetskom juniorskom prvenstvu osvojio dvije zlatne medalje na 800 i 1500 metara, izabran je među pet finalista za nagradu Piotr Nurowski, koju će u četvrtak deveti put tijekom godišnjeg skupštinskog zasjedanja dodijeliti Europski olimpijski odbori (EOO). 

>>> Splićanin Franko Grgić svjetski je juniorski prvak na 800 metara slobodno

>>> Čudesni plivač iz Splita otplivao novi svjetski juniorski rekord!

>>> Franko Grgić, čudo s bazena iz Splita: "Idem u Tokio i rušim svjetski rekord"

Dobitnik ovogodišnje nagrade bit će izabran na samom kraju dvodnevne 48. glavne skupštine EOO-a u Varšavi, nakon prezentacije pet finalnih kandidata, kada će članovi skupštine izravnim glasovanjem odlučiti o najboljem europskom mladom sportašu/sportašici u 2019. godini.

Embed from Getty Images

I sama nominacija Franka Grgića u Top 5 mladih sportaša Starog kontinenta veliko je postignuće i iznimna čast, kako za našeg plivača tako i za hrvatski sport, jer je pravo nominacije imalo svih 50 članica EOO-a.

Najboljeg hrvatskog mladog sportaša i najveću mušku nadu našeg sporta u 2019. godini te evidentnog olimpijskog kandidata za OI U Tokiju u dvije discipline (800 i 1500 m) za nagradu Piotr Nurowski nominirao je početkom rujna Hrvatski olimpijski odbor.

Embed from Getty Images

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.