Francuzi optužili hrvatske navijače za rasizam: "Ovo je prešlo baš sve granice"

Foto: Profimedia/Screenshot (Le Figaro)

HRVATSKA je poražena od Francuske 34:32 u prvom kolu drugog kruga Europskog prvenstva u Njemačkoj. Utakmica se igrala u Kölnu, a hrvatski navijači potpuno su dominirali. Francuski Le Figaro piše da je na kraju meča došlo do rasističkog ispada hrvatskih navijača prema francuskim rukometašima i stožeru.

"Je li ovo bio rasizam?"

"Jesu li naši rukometaši žrtve rasističkih uvreda? Što su hrvatski navijači rekli francuskim igračima i stožeru koji su sjedili na klupi desetak minuta prije kraja utakmice?" stoji u uvodu teksta. Francuski junak Nicolas Tournat iznio je svoju opasku: "Bilo je rasističkih ispada. To nas je razbjesnilo. To je tako, takvih ima u svakoj dvorani, pa i u rukometu, a to je ozbiljan slučaj. To nam je dalo energije, ali nas je i iritiralo."

Gille: Ne razumijem hrvatski, ali...

Francuski izbornik Guillaume Gille je dodao: "Ne mogu potvrditi je li bilo rasizma jer ne razumijem hrvatski. Jednostavno sam vidio ubačenu plastičnu čašu, koja je doletjela u teren. Vidio sam i ljude koji su bili vrlo žestoki u svojim gestama i izjavama. Ovome nema mjesta u našem sportu. Općenito, rukomet je uvijek bio primjer u ponašanju navijača, koji unatoč svoj strasti uvijek ostanu puni poštovanja. Eto, ovakva gesta je prešla sve granice."

Hrvatski navijači bacali razne predmete na Francuze?

Figaro dodaje da su hrvatski navijači u Kölnu bili frustrirani u posljednjim minutama utakmice kada su hrvatski reprezentativci olako prodali dvije lopte te se utakmica prelomila na stranu Francuza. Suci su primijetili da je nekoliko predmeta doletjelo do francuske klupe, a zatim i u teren. Zaštitari su, tvrde Francuzi, morali smirivati hrvatske navijače. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.