Francuske tragičare rasistički vrijeđaju nakon finala Svjetskog prvenstva

Foto: Profimedia

BROJNIM rasističkim napadima putem društvenih mreža bili su izloženi francuski nogometni reprezentativci Kingsley Coman i Aurelien Tchouameni nakon finala Svjetskog prvenstva.

Njihova je Francuska poražena u finalu od Argentine nakon 2:2 tijekom 90 te 3:3 nakon 120 minuta. Argentinci su na kraju slavili boljim izvođenjem jedanaesteraca tijekom kojih je Comanu udarac obranio argentinski vratar Emiliano Martinez, dok je Tchouameni promašio gol.

To je bio povod rasističkih napada na dvojicu tamnoputih francuskih nogometaša, što je bilo preslika onoga što se dogodilo nakon finalnog susreta posljednjeg Eura na kojem je Italija svladala Englesku, a meta su tom prilikom bili engleski nogometaši, također tragičari tijekom izvođenja jedanaesteraca. Promašili su ih i bivali potom napadnuti Marcus Rashford, Jadon Sancho i Bukayo Saka.

Mnogi su stali u obranu napadnutog francuskog dvojca, pa tako i minhenski Bayern, klub u kojem igra Coman. "Rasizmu nije mjesto u našem društvu. Cijela obitelj Bayerna je uz tebe, Kingsley", službeno je poručio bavarski klub.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.