FOTO Horor u Koprivnici. Banić koljenom nokautirao suigrača i slomio mu kosti lica

Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

STRAŠNE scene vidjeli su gledatelji na susretu 33. kola SuperSport HNL-a između Slavena i Gorice. U 20. minuti susreta, kod rezultata 0:0, golman Gorice Ivan Banić istrčao je iz šesnaesterca u namjeri da izbije loptu. Nije ispred sebe vidio suigrača Đuru Giulija Đekića (18) i u strahovitom naletu ga je svom snagom koljenom pogodio u glavu. Đekić je nakon strašnog udarca ostao nepomično ležati na terenu, a igrači obje momčadi uhvatili su se za glavu od šoka.

Odmah je u teren utrčala liječnička služba, a igrači Slavena i Gorice okružili su Đekića dok mu se ukazivala pomoć. Prekid je trajao pet minuta, nakon čega je igrač Gorice iznesen s travnjaka u pratnji liječnika. Utakmica je nakon toga nastavljena, a ozlijeđenog igrača zamijenio je Valentino Majstorović. 

U poluvremenu je komentator MaxSporta rekao da je Đekić hitno prevezen u bolnicu, da je stabilno, budan, svjestan svega i da čeka na snimanje. Komentator je dodao da mladi Srbin ima višestruke prijelome kostiju lica, ali da je njegovo stanje moglo biti puno lošije.

U Rudešu dan ranije slična situacija

Dan ranije u Rudešu dogodila se slična situacija, ali s puno blažim posljedicama. U 36. minuti susreta Rudeša i Istre (1:3) gostujući napadač Mateo Devetak naletio je na golmana Rudeša u želji da prvi dođe do jedne duge lopte. No na njoj je prvi bio Matej Marković, a Devetak se više nije mogao zaustaviti i rukom ga je pogodio u vrat.

Marković je sekundu ostao klečati na travi i onda se samo srušio, na užas svih prisutnih. Igrači Rudeša očajnički su u pomoć zvali liječnike, a prvi mu je priskočio suigrač Tomislav Mrčela. On mu je počeo vaditi jezik iz usta, a Marković je brzo došao k svijesti.

Uspio se sam ustati i napustiti travnjak, ali je djelovao vidno dezorijentirano. Zamijenio ga je rezervni golman Eugen Ciban, a dobra vijest je da je igrač Istre također prošao bez težih posljedica te je mogao nastaviti susret.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.