Esport

Fortnite turnir od 30 milijuna dolara ostao bez najpoznatijeg igrača na svijetu

Screenshot: Epic Games

NAJPOZNATIJI gamer na svijetu, Tyler "Ninja" Blevins, nije se uspio kvalificirati na najveće Fortnite natjecanje u povijesti s nagradnim fondom od 30 milijuna dolara. Fortnite i Ninja zajedno su eksplodirali po popularnosti, a sada je Fortnite svjetsko prvenstvo ostalo bez jednog od svojih zaštitnih znakova.

>Američka vlada Iranu i Siriji zabranila League of Legends

Fortnite je najpopularnija videoigra današnjice. Koliko god to puta ponovili, neće biti dovoljno. Ima više od 250 milijuna registriranih igrača, a to znači da samo četiri zemlje svijeta imaju više stanovnika nego Fortnite igrača. Odavno je postao mainstream i o njegovom uspjehu napisani su brojni redci. Isto kao i o Fortnite svjetskom prvenstvu čija se završnica ovog ljeta održava u New Yorku.

Svaki igrač koji se samo kvalificira na glavni turnir dobit će više od 50 tisuća dolara, odnosno više od 320 tisuća kuna. Pobjednik će dobiti tri milijuna dolara i postat će prvi svjetski prvak u Fortniteu. 

Fortnite je stvorio i Ninju. Tako se to često percipira u javnosti, iako je zapravo daleko od istine. Ninja je stvorio sam sebe. Profesionalni Halo igrač godinama je streamao i čekao svoju priliku. Među prvima je riskirao kod svoje publike i prešao na Fortnite i to se isplatilo. Danas ga milijuni ne prate samo zbog njegovog karaktera i odličnog marketinga nego i zbog znanja i vještine jer je Ninja fenomenalan igrač.

Prava je šteta što se neće natjecati na Fortnite svjetskom prvenstvu, ali zato je na svome Twitteru objavio kako će ipak doći na završni turnir. Bez obzira na sve, medijska pokrivenost i interes za turnirom bi svakako bio veći da je Ninja jedan od igrača koji se bore za najveći dio rekordnog nagradnog fonda. Ovako će se gledatelji morati zadovoljiti praćenjem drugih popularnih ličnosti i profesionalnih igrača.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.