POLUFINALE TALIJANSKOG KUPA

Fiorentina u tri dana drugi put odigrala 3:3 i još se jednom naklonila Astoriju

Foto: Getty Images / Guliver Image

DVA puta u tri dana Fiorentina je kod kuće remizirala istim rezultatom – 3:3! U nedjelju navečer je, unatoč tome što je gubila 0:2 i 1:3 u 111. minuti iz penala, stigla do 3:3 protiv Intera u prvenstvu, a večeras je opet gubila 0:2 i 2:3 od Atalante te se na kraju spasila poraza u spektakularnoj prvoj utakmici polufinala talijanskog Kupa. 

>>> VIDEO Pašalić nakon prekrasne akcije preko cijelog terena zabio Fiorentini

>>> Lazio zaustavio Milanov stroj za golove. Bez pobjednika u Rimu

Mario Pašalić zabio je drugi gol za Atalantu, dok je Marko Pjaca s klupe Fiorentine odgledao cijeli susret. Zanimljivo, unatoč tome što je Atalanta dva puta vodila, nije uspjela slaviti na stadionu gdje za pobjedu još ne zna u ovom stoljeću. A sve bi bilo drukčije da u 93. minuti Hans Hateboer nije glavom pogodio prečku za nedosanjanih 4:3. 

Gosti su već do 20. minute vodili s velikih 0:2. Prvo je Alejandro Gomez u 16. poslao loptu pored golmana u mrežu nakon asistencije Josipa Iličića, a Slovenac je dvije minute kasnije asistirao i za Marija Pašalića, koji je nakon ubačaja sjajno utrčao u peterac i povisio vodstvo.

No domaći nisu odustali, već su stigli do 2:2 za tri minute. Federico Chiesa je u 33. oduzeo loptu posljednjem braniču Joseu Palominu i iskoristio zicer, a Marco Benassi je u 36. iz prekrasnog voleja s desne strane poslao loptu u suprotni kut za delirij na Artemio Franchi stadionu u Firenci. 

Gosti iz Bergama oporavili su se od šoka i u 58. stigli do novog vodstva. Nakon kornera s lijeve strane golman Fiorentine Etrit Berisha boksao je loptu, a na 20 metara dočekao ju je Marten de Roon i poslao projektil u rašlje za velikih 3:2.

Ni tada nije Viola klonula, već je u 79. potpisala konačnih 3:3, nakon što je Chiesa prošao po desnoj strani i savršeno ubacio na drugu vratnicu za Luisa Muriela kojem nije bilo teško ugurati loptu u mrežu. 

Navijači Fiorentine su uoči utakmice još jednom odali počast bivšem kapetanu Davideu Astoriju koji je preminuo u snu 4. ožujka 2018. godine. Tribine stadiona bile su okupane zastavicama s njegovim imenom i brojem 13, a poslije utakmice su kapetan Chiesa i suigrači još jednom podignuli visoko u zrak traku s njegovim inicijalima i naklonili mu se. 

Uzvrat dvije momčadi u Bergamu zakazan je za 24. travnja. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.