Esport

FIFA 18 zna tko osvaja Svjetsko prvenstvo i Zlatnu kopačku u Rusiji

FIFA 18 World Cup mod Screenshot: FIFA 18

PRIJE nekoliko dana EA Sports je napravio svoju službenu simulaciju Svjetskog prvenstva u 2018 FIFA World Cup Russia modu u megapopularnoj FIFA-i 18. Nije to ništa novo s obzirom na to da EA Sports radi slične simulacije u svojim drugim sportskim igrama, poput one u Madden NFL 2018 za to tko će osvojiti Super Bowl. Ove godine su, doduše, pogriješili. I tko će prema FIFA-i 18 osvojiti Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a tko će osvojiti Zlatnu kopačku?

>Stigao najveći sportski update! Evo kako možete preuzeti FIFA World Cup

Podsjetimo, 2018 FIFA World Cup Russia u FIFA-u 18 stigao je 29. svibnja. Mod je besplatan za preuzimanje. Sadržava sve 32 reprezentacije koje će se natjecati na ovogodišnjem prvenstvu, svih 12 stadiona te sve prateće grafike i vizuale. Kako mod izgleda, predstavili smo uživo iz Indexovog PlayStation Rooma

Grupna faza u simulaciji odlično je prošla za hrvatsku reprezentaciju koja je nadigravši Argentinu zauzela prvo mjesto u skupini. U grupi F Švedska je zbog gol razlike prošla umjesto Meksika, što je ujedno i najveće iznenađenje u grupnoj fazi prvenstva. Iz grupe A prošli su Urugvaj i Rusija, dok se Salahov Egipat već na otvaranju oprostio od natjecanja.

Screenshot: FIFA 18

Španjolska i Portugal opravdali su očekivanja u grupi B, a Iran i Maroko upisali su zajedno svega tri boda. Slična je situacija bila i u skupini C iz koje su u doigravanje prošli Francuska i Danska. Simulacija u grupi E predviđa još jedno iznenađenje, uz Brazil će proći Kostarika, dok Švicarska i Srbija odlaze kući. 

Belgija i Engleska su nakon pobjeda nad Tunisom i Panamom odigrali remi i tako podijelili prva dva mjesta u skupini G. U posljednjoj skupini i jednoj od najzanimljivijih na prvenstvu Kolumbija predvođena Jamesom Rodríguezom i Poljska pod vodstvom Roberta Lewandowskog odlaze u doigravanje. U svakom slučaju trebali bismo biti sretni ako se prvenstvo zaista odigra ovako, a dobre vijesti se nastavljaju.

Screenshot: FIFA 18

Kako to obično biva u osmini finala, opraštamo se od brojnih odličnih reprezentacija. Argentina ispada od Francuske minimalnom gol razlikom. Kolumbija izbacuju Englesku s prvenstva nakon raspucavanja penala, na opće nezadovoljstvo engleskih navijača. Hrvatska pobjeđuje Dansku 2-1, a aktualni europski prvaci i jedna od najvećih nogometnih zvijezda današnjice opraštaju se nakon poraza od Urugvaja. 

Četvrtina finala znači i kraj za hrvatsku reprezentaciju koja gubi od Španjolske, Nijemci bez većih problema pobjeđuju Kolumbiju, dok Belgija uspijeva iznenaditi Brazil. Francuska je uvjerljiva protiv Urugvaja i polako grabi prema finalu Svjetskog prvenstva u kojem će se susresti s Njemačkom. U finalu nakon raspucavanja penala na kraju slavi Francuska, koja nakon 20 godina ponovno postaje prvak svijeta.

Screenshot: FIFA 18

Za najboljeg vratara prvenstva proglašen je Španjolac David de Gea. Najbolji mladi igrač je zvijezda Manchester Cityja i kapetan brazilske reprezentacije, kojeg smo u nedjelju vidjeli u akciji protiv hrvatske reprezentacije, Gabriel Jesus. 

U tijesnoj borbi između Isca i Antoinea Griezmanna za Zlatnu kopačku na kraju pobjeđuje Francuz s pet postignutih golova na prvenstvu. Isti igrač u igri dobiva i Zlatnu loptu za najboljeg igrača prvenstva.

Screenshot: FIFA 18

Bez obzira na predviđanja FIFA-e 18, glavni favoriti prema kladionicama su Brazil i Njemačka. Ako se ne slažete s predviđanjem, svakako napravite svoje na EA Sports World Cup Predictoru.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.