Ferdinand rekao bez kojeg igrača Engleska ne može: Tko bi igrao njegovu ulogu?

Foto: EPA

ENGLESKA i Španjolska će u nedjelju u 21 sat na Olimpijskom stadionu u Berlinu igrati finale Europskog prvenstva. Brojni stručnjaci hvale igru Španjolaca i istovremeno kritiziraju Engleze. No, obje reprezentacije dosad nisu doživjele nijedan poraz. Španjolska je pobijedila Hrvatsku, Italiju i Albaniju te izbacila Gruziju, Njemačku i Francusku u nokaut-fazi, dok je Engleska remizirala s Danskom i Slovenijom, pobijedila Srbiju, pa u doigravanju savladala Slovačku, Švicarsku i Nizozemsku.

Bivši engleski branič, a sada stručni komentator Rio Ferdinand (45) u podcastu The Rest Is Football rekao je da je veznjak Declan Rice (25) najvažniji igrač Engleske. "Bio je solidan. Ima lošu reputaciju jer, kao, ne radi ovo ili on. Međutim, ne znam što bismo bez njega. Tko bi igrao njegovu ulogu?" rekao je Ferdinand, legendarni branič s 81 nastupom za reprezentaciju Engleske.

Ferdinand je pohvalio i veznjaka Kobbieja Mainooa iz Manchester Uniteda, ofenzivca Phila Fodena iz Manchester Cityja, stopera Marca Guehija iz Crystal Palacea i krilnog napadača Bukaya Saku iz Arsenala.

Rice je nezamjenjiv u engleskoj reprezentaciji

Rice je igrao u West Hamu prije no što ga je Arsenal 2023. doveo za 120 milijuna eura. Ima 57 nastupa i tri pogotka za reprezentaciju, a na Euru je odigrao baš sve minute i ostvario jednu asistenciju. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.