Fedor Veličanstveni: Pokazao kako biti velik i u porazu

DOGODILO se i to, Fedor je proteklog vikenda prvi put u karijeri nokautiran. Borac za kojeg se mislilo da nije čovjek nego borg, ipak je ranjiv na udarce. To je dokazao veteran Dan Henderson u četvrtoj minuti njihovog ogleda u Chicagu.

Nažalost, glavna tema svih medija nije impresivna predstava koju su pružili borci (a zaista jesu) nego sudačka odluka. Je li dvoboj prerano prekinut ili je djelitelj pravde s pravom rekao dosta?

Uvijek korektni Fedor, po prvi je put u karijeri kritizirao suca poručivši - nisam bio uzdrman, mogao sam nastaviti.

"Mislim da da. Da, pogriješio je. Objektivno, bio sam spreman nastaviti dvoboj. Tako da je moj odgovor da", izjavio je Fedor koji je ostao sasvim miran ne želeći nikakvu odgovornost prebaciti na druge.

"Možda je on tim potezom želio biti siguran da je sve u redu i da su borci sigurni, odnosno da neće biti neke dodatne štete po mene. No, to je samo moje mišljenje. Mislim da je borba zaustavljena prerano i da sam mogao sam nastaviti."

Za razliku od prošlog poraza protiv "Big Foot" Silve, kada je najavio povlačenje, ovaj put je Rus rezerviran glede odluke o svojoj budućnosti. Dojam je da ovo nije bilo posljednje od Fedora Emelianenka.

"Moj posao je bitan, ali mi je bitnija obitelj. Ne uzrujavam se toliko zbog ishoda neke borbe, više me brine kada mi je žena u drugom stanju i hoće li roditi zdravo dijete. To su drugačiji osjećaji. Oko ovoga se ne brinem toliko, to se ne može usporediti.


"Vidjet ćemo. Samo želim doći kući što prije i držati svoju novorođenu kćer. Odluku ću donijeti u sljedećih mjesec dana, možda i ranije", objašnjava Emelianenko i dodaje da i dalje postoji u njemu želja za treniranjem i borbom.

"Da naravno. I dalje imam tu želju. To je sve što znam raditi od kada znam na sebe. Od svojih najranijih dana. Povratak u dvoranu je velika želja za mene."

No, oko revanša protiv Dana Hendersona koji bi definitivno volio vidjeti cijeli svijet je suzdržan. S puno samoironije je komentirao želju publike da vidi ponovljeni dvoboj ove dvije legende...


"Vidjet ću, no čini se da sam si nekako zadao zadatak za malo previše revanš susreta posljednjim porazima", našalio se Fedor.

Na njegovu odluko o nastavku karijere sigurno će utjecati i suradnja sa Strikeforceom. Već je procurila informacija da bi se promocija mogla riješiti poraženog iz ovog dvoboja, a to je upravo Fedor. Razlog je jednostavan, Rus je puno preskup za ono što pruža u posljednje vrijeme i za profit koji donosi, odnosno ne donosi. Što donosi budućnost za nekoć najboljeg MMA borca današnjice, vidjet ćemo u idućim tjednima. Sigurno je da ga javnost želi gledati unatoč porazima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.