KVALIFIKACIJE ZA EURO2020

Fajt za Euro: Što ne smijete propustiti i gdje gledati najuzbudljivije mečeve

Foto: Getty Images / Guliver Image

DANAŠNJOM utakmicom Kazahstana i Škotske u 16 sati započet će kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2020. godine koje će se održati u 12 gradova Europe.

I dok Hrvatska danas otvara kvalifikacije na Maksimiru susretom protiv Azerbajdžana od 20:45, ostale 54 reprezentacije također započinju borbu za put na Euro. 

Već u početna dva kola očekuje nas puno zanimljivih utakmica. Svi navedeni susreti (osim utakmice Bugarske i Crne Gore koja starta u 18 sati) počinju u 20:45 i mogu se pogledati ili u prijenosu ili na snimci na Sportklub televiziji.

Prvo kolo

Matjaž Kek će u dalekom Izraelu voditi prvu službenu nogometnu utakmicu još otkada je u listopadu prošle godine dao otkaz u Rijeci. Slovenija je posljednji put na velikom natjecanju bila 2010. na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi, dok ih na Euru nema još od 2000.

Također treba istaknuti dvoboj Belgije i Rusije, dvije reprezentacije koje su daleko dogurale na Svjetskom prvenstvu prošlog ljeta. Englezi otvaraju protiv Češke, Crna Gora ide u goste Bugarskoj, a Španjolci oporavak od ispadanja u osmini finala SP-a započinju susretom protiv Norveške. Nakon što ih nije bilo na SP-u, Talijani protiv Finske otvaraju ovaj ciklus kvalifikacija.

Robert Prosinečki s Bosnom i Hercegovinom otvara protiv Armenije kod kuće. Od svoje samostalnosti, BiH nikada nije izborila nastup na Europskom prvenstvu. 

Četvrtak, 21. 3.

Izrael - Slovenija
Belgija - Rusija 

Petak, 22. 3.

Engleska - Češka 
Bugarska - Crna Gora (18 sati)

Subota, 23. 3.

Španjolska - Norveška 
Italija - Finska
Bosna i Hercegovina - Armenija 

Drugo kolo

Jedan od najvećih derbija cijelih kvalifikacija iščekuje nas već u 2. kolu. Nizozemci u amsterdamskoj Areni, koja od lani nosi ime Johana Cruyffa, dočekuju Njemačku i preporođeni skupinom mladih i talentiranih igrača u ovim kvalifikacijama traže prvi odlazak na veliko natjecanje od SP-a u Brazilu 2014. S druge strane, Njemačka je pomladila ekipu nakon šokantnog ispadanja u skupini na SP-u u Rusiji prošlog ljeta. Izbornik Joachim Low više ne računa na Thomasa Müllera, Matsa Hummelsa i Jeromea Boatenga.

Slovenci dočekuju Makedoniju, Crna Gora kod kuće traži čudo protiv Engleske, dok više šanse za iznenađenje imaju Srbi u gostima kod Portugala. Skandinavski derbi Norveške i Švedske također treba ispratiti, kao i još jedan susret dvije ekipe s prošlogodišnjeg SP-a, Švicarske i Danske. Prosinečki i BiH igraju još jednu utakmicu kod kuće, ovoga puta protiv starog znanca s kojim su nekoliko puta bili u istoj kvalifikacijskoj skupini, Grčke.

Nedjelja, 24. 3.

Nizozemska - Njemačka
Slovenija - Makedonija

Ponedjeljak, 25. 3.

Crna Gora - Engleska
Portugal - Srbija

Utorak, 26. 3.

Švicarska - Danska
Norveška - Švedska
Bosna i Hercegovina - Grčka

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.