Euroliga, skupina D: Prokom dalje, Real potvrdio prvo mjesto

KOŠARKAŠI Prokom Sopota domaćom su pobjedom nad Himkijem 75-70 u 10. kolu skupine D izborili prolaz među 16 najboljih momčadi Eurolige.

Posljednje je kolo u skupini D nudilo dvije nedoumice, tko će u drugi krug natjecanja ući s čelne pozicije (Real ili Panathinaikos) i tko će osvojiti posljednju četvrtu poziciju koja vodi dalje (Prokom ili Armani Jeans). Real je slavio na gostovanju kod Armani Jeansa 75-66 i tako unatoč jednakom omjeru kao i Panathinaikos (8-2) osvojio prvo mjesto zbog boljeg međusobnog omjera.

Ujednačenu momčad Reala koja je imala šestoricu igrača s dvoznamenkastim brojem koševa predvodio je Rimantas Kaukenas koji ih je ubacio 12. Po 11 koševa su ubacili Pablo Prigioni, Marko Jarić i Sergio Llull, dok je njih 10 postigao Darjuš Lavrinovič. Milanski je sastav, kojem bi pobjeda osigurala prolaz dalje zbog boljeg međusobnog omjera s Prokomom, prevodio Stefano Mancinelli s 18 koševa i 4 skoka.

U Gdynia Sports Areni Prokom je u najvažnijoj utakmici sezone došao do slavlja nad Himkijem na krilima sjajnog Davida Logana, strijelca 24 koša (tri trice) i Qyntela Woodsa koji je zabio 16 koševa uz 7 skokova i 3 asistencije. Kod ruske se momčadi istaknuo Kelly McCarthy s 22 koša.

Panathinaikos je Oldenburgu nanio deveti ovosezonski poraz u Areni Weser-Ems-Halle rezultatom 67-64. Mike Batiste upisao je 21 koš i 9 skokova u redovima grčke momčadi i bio je najbolji pojedinac susreta, a kod domaćina se istaknuo Rickey Paulding s 19 koševa.

Euroliga, 10. kolo:

Skupina D:

Prokom – Himki 75-70

Armani Jeans – Real Madrid 66-75

Oldenburg – Panathinaikos 64-67

Redoslijed: 1. Real Madrid 8-2, 2. Panathinaikos 8-2, 3. Himki 6-4, 4. Asseco Prokom 4-6, 5. Armani Jeans 3-7, 6. Oldenburg 1-9

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.