Essien opisao koliko voli Modrića. Prijateljstvo je pokrenula velika Modrićeva gesta

Foto: EPA

MICHAEL ESSIEN (40) i Luka Modrić bili su suigrači u madridskom Realu u sezoni 2012./2013. Ganski veznjak bio je na posudbi iz Chelseaja i za Real je nastupio 35 puta uz dva zabijena pogotka. Potom je otišao u Milan, no ostao je u sjajnim odnosima s Modrićem.

Essien je za vrijeme igranja u Realu pozvao suigrače na proslavu svog 30. rođendana, no na poziv su se odazvali samo Luka Modrić i Ricardo Carvalho, koji je s njim igrao u Chelseaju. Tadašnji trener Jose Mourinho objasnio je kako su njegovi igrači jednostavno previše zainteresirani za sebe, a ne za druge.

Essien: Modrić mi je omiljeni veznjak

Essien Modrića zna samo po dobrom, a cijeni i njegove igračke vještine. O tome je govorio uoči utakmice Reala i Chelseaja (2:0) u četvrtfinalu Lige prvaka: "Omiljeni veznjak? Prvi je sigurno Luka Modrić. On je nevjerojatan igrač i postao mi je prijatelj dok sam bio u Madridu. Njegova karijera je nevjerojatna."

Essien je karijeru završio prije tri godine u Sabailu iz Azerbajdžana. Igrao je još za Bastiju, Lyon, Milan, Panathinaikos te Persib Bandung iz Indonezije. Za reprezentaciju Gane je u 59 nastupa zabio devet golova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.