TRANSFERI

ESPN: Barcelona želi Olma i još dvojicu, a rješava se Rakitića i Vidala

Foto: Igor Soban/PIXSELL

BARCELONA pomno prati razvoj trojice mladih igrača, riječ je o Emersonu iz Real Betisa, Fabianu Ruizu iz Napolija i Daniju Olmu iz Dinama, piše ESPN koji se poziva na više izvora. 

Prijelazni rok je zatvoren početkom rujna, ali Barcelona već naveliko razmišlja o budućnosti. Prvi korak koji žele napraviti na tržištu igrača je dovesti desni bek koji bi povećao konkurenciju na desnoj strani na kojoj od ozbiljnih opcija Barcelona ima samo Nelsona Semeda. 

Kao opcija za tu stranu ističe se 20-godišnji Brazilac Emerson iz Betisa na kojeg Barcelona već sada ima dio prava. Betis ga je u Europu doveo u siječnju iz Atletico Mineira za 12 milijuna eura, a sada ga Katalonci žele dovesti na Camp Nou.

Povratak Olma

Drugi korak im je Dani Olmo koji ih je napustio još 2014. kao 16-godišnjak i otišao u Dinamo. Sada ga žele vratiti iz hrvatskog prvaka jer im treba svježa krv u veznoj liniji. Međutim, problem im predstavlja činjenica da Olma želi i gotovo svaki drugi veći europski klub.

Olakotna okolnost nisu ni 40 milijuna eura odštete, koliko ESPN procjenjuje da potencijalni Olmov kupac mora platiti Dinamu. Olmo je oduševio ovog ljeta u Italiji i San Marinu na EP U-21 igrača koje je osvojio sa Španjolskom i pokazao da se i dalje itekako dobro uklapa u taj španjolski mentalitet i sustav. 

Odlasci koji uvjetuju dolaske

Dinamov veznjak nije bio jedini Španjolac koji je briljirao na tom prvenstvu, ESPN prenosi Mundo Deportivo koji navodi kako je Barcelonina želja i Fabian Ruiz iz Napolija. 

Ruiz je još jedna od želja za veznu liniju koja je ionako prekrcana igračima, ali već u sljedećem prijelaznom roku očekuju se odlasci Artura Vidala i Ivana Rakitića pa bi Olmo i Ruiz mogli uskočiti kao zamjene za spomenuti dvojac. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.