LIGE PETICE

Englezi slave Bilića: Rođenje Super Slava! Mrzi Villu i dolazi iz Hrvatske

Foto: Getty Images

SLAVEN BILIĆ jučer je kao trener West Bromwich Albiona remizirao 2:2 protiv Queens Park Rangersa u posljednjoj utakmici sezone engleskog Championshipa te tako ostvario plasman u Premiership.

Odmah nakon utakmice uslijedilo je slavlje ulaska među englesku nogometnu elitu, a Bilić je postao jedna od glavnih tema u otočkim medijima.

Ključan čovjek velikog pothvata

Birmingham Mail jedan je od medija koji detaljno prate zbivanja u West Bromwichu, a tekst o Biliću u Albionu objavili su pod naslovom "Rođenje Super Slava - kako je šef West Broma postao ikona Albiona".

"Mrzi Villu, dolazi iz Hrvatske i voli Baggiese", riječi su kojima novinar Joseph Chapman na početku teksta opisuje Slavena Bilića kao glavnog i odgovornog za to što se WBA vratio u Premiership.

Nahvalili strastvenog Bilića

"Iza Bilića i West Bromwicha je sezona za pamćenje, bez obzira na to što je na putu do uspjeha bilo dosta problema. Bilić je odmah po dolasku u klub morao biti strpljiv i čekati da mu klub dovede nove igrače. Ipak, bili su to igrači koje je vrijedilo čekati, oni su doveli WBA tamo gdje je sad. Bilić je vjerovao i igračima koje je proizveo klub. Svi znate priču o Nathanu Fergusonu, vidjeli ste kako je Slaven u momčad uklopio O'Sheu, a bili su tu i jako važni igrači poput Kylea Edwardsa, Rakeema Harpera i Rayhaana Tullocha", piše Birmingham Mail i dodaje:

"Nogomet West Bromwicha je cijelu sezonu bilo lijepo gledati, a posebno se ističu utakmice protiv Huddersfielda, Cardiffa, Blackburna i Swanseaja s početka sezone. U gostima su zadržali netaknute mreže kod Stokea, Middlesbrougha, Hulla i Bristol Cityja, ostvarujući pritom ključne pobjede. Stil igre WBA ocrtavao je Slavenov karakter. Radi se o treneru koji je cijele godine u sjajnom odnosu s lokalnim medijima, ali strastven uz aut-liniju, čime je kupio navijače."

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.