Englezi: Oršić je nevidljiv, Ćaleta-Car je čak dva puta u istom napadu skrivio penal

Foto: Profimedia

SOUTHAMPTON je šokantno ispao u osmini finala FA kupa. Prosječni četvrtoligaš Grimsby, čak 15 bodova udaljen od mjesta koje vodi u doigravanje za treću ligu, izbacio je premierligaša Southampton pobjedom 2:1, i to u gostima. Igrači i četiri tisuće navijača gostiju delirično su slavili povijesni trijumf. Grimsby je postao četvrti klub u povijesti iz ovog ranga koji je došao do četvrtfinala najprestižnijeg kup natjecanja na svijetu i tek drugi u zadnje 33 godine.

Hrvatski dvojac nije igrao više od mjesec dana. Onda je dobio priliku i krahirao

Grimsby je i do Southamptona izbacivao samo klubove iznad svog ranga, ali naravno da skalpovi triju trećeligaša i jednog drugoligaša nisu odjeknuli senzacionalno kao ovaj prvoligaški. Povijesnom debaklu Southamptona velik doprinos, ali u lošem smislu, dala su dva njegova Hrvata. Duje Ćaleta-Car i Mislav Oršić zadnji put su nastupili 24. siječnja, nakon čega ih je otpisao i bivši trener Nathan Jones, a čini se za sada i onaj aktualni Ruben Selles.

Uvrstio ih je u utakmicu protiv niželigaša u kupu, u kojem se inače daje prilika onima koji su u drugom, ili poput hrvatskog dvojca, u trećem planu. Međutim, DĆC i Oršić je blago rečeno nisu iskoristili. U izvještajima engleskih medija su među najgore ocijenjenim igračima Southamptona.

"Ćaleta-Car je nepotrebno skrivio penal. Zatim je za svaki slučaj još jednom udario suparnika"

Ćaleta-Car je skrivio penal iz kojeg je Grimsby postigao gol za 2:0. Pred kraj je, doduše, zabio za smanjenje poraza, ali to mu nitko od Engleza ne uzima kao olakšavajuću okolnost. Hampshirelive dao mu je mizernu ocjenu 3 od mogućih 10. Opisno dodaje: "Skrivio je penal nepotrebnim povlačenjem suparnika za dres i onda ga zatim za svaki slučaj još i udario odostraga. Nakon toga je postigao gol, ali slabi su to utjeha i iskupljenje."

Mislav Oršić dobio je jednako lošu ocjenu uz napomenu: "Zamalo je postigao gol dobrim šutom u 20. minuti, ali osim toga je bio nevidljiv u tek petom nastupu za klub i zamijenjen je već u 59. minuti." Podsjećamo, donedavno najbolji igrač Dinama početkom godine prešao je u Southampton uz odštetu koja može biti i do 8 milijuna eura, ali ondje igra vrlo malo i loše.

Hrvati su BBC-ju 10. i 12. po ocjenama kod poraženih

Protiv Grimsbyja je dobio priliku nakon što je od prethodnih pet utakmica na jednoj bio neiskorištena zamjena, dok na preostale četiri nije bio ni u zapisniku posljednje momčadi Premiershipa. BBC je također bio jako kritičan prema hrvatskom dvojcu Southamptona. Potez kojim je DĆC skrivio penal naziva neobjašnjivim i dao mu je ocjenu 3.31, po kojoj je tek deseti u momčadi. Oršić je prošao još gore. Dobio je 3.29. 

> KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KAKO JE SOUTHAMPTON ISPAO IZ KUPA OD ČETVRTOLIGAŠA

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.