PREMIERSHIP

Engleski reprezentativac priznao ovisnost o klađenju, skoro je prestao igrati

Foto: Getty Images/Guliver Image

JEDAN od glavnih igrača Crystal Palacea 28-godišnji Andros Townsend priznao je kako ga je ovisnost o klađenju umalo stajala karijere.

Veznjak Palacea i povremeni engleski reprezentativac (13 nastupa) rekao je kako se u ranim dvadesetima navukao na klađenje dok je bio igrač Birmingham Cityja.

"Točno se sjećam te scene. Bio sam u hotelu uoči jedne utakmice i vrtio programe. Bilo mi je dosadno i tad sam vidio reklamu za neku kladionicu koja je nudila besplatnu okladu. Tako je krenulo", napisao je Townsend za Player's Tribune.

Ovisnost je brzo uzela maha, a kulminirala je par godina kasnije.

"Igrali smo polufinale doigravanja za ulazak prvu ligu. To je bila najveća utakmica sezone, a ja nisam mogao spavati. Uzeo sam mobitel i počeo sam se kladiti uživo. Oklade su se redale, a ja sam na jednoj utakmici izgubio 46.000 funti. U to vrijeme sam zarađivao 3000 funti tjedno. Te noći sam dotaknuo dno. Umjesto da sam sretan zbog važne utakmice i da razmišljam o nogometu, ja sam razmišljao samo kako da vratim izgubljeni novac", priznao je Townsend.

"Nisam prestajao dok me napokon netko nije uhvatio. Nogometni savez je saznao da se kladim i kaznio me te mi zaprijetio doživotnim izgonom iz nogometa. Zauvijek ću biti zahvalan savezu što me nije drastično kaznio jer je shvatio da nisam sudjelovao u namještanju utakmica, nego sam samo bio glupi klinac koji je radio gluposti", dodao je Townsend.

Izvukao se iz pakla kladionice i danas je s Palaceom hit prvenstva te zarađuje oko tri milijuna funti po sezoni.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.