Engleska legenda: Jasno mi je zašto je Bilić bijesan, ali to će se stalno događati

Foto: Guliver Image/Getty Images

U SUBOTU je Manchester United u utakmici 9. kola Premiershipa pobijedio WBA Slavena Bilića 1:0.

Jedini pogodak na utakmici postigao je Bruno Fernandes iz kaznenog udarca koji je morao ponavljati. Sam jedanaesterac dosuđen je nakon intervencije VAR-a zbog toga što je lopta Ajayija pogodila u ruku, a nakon što je Johnstone obranio prvi pokušaj Portugalca, dosuđeno je ponavljanje izvođenja jer se vratar WBA-a pomaknuo s linije prije udarca. Iz drugog pokušaja Fernandes je bio uvjerljiviji.

No samo četiri minute prije kaznenog udarca za United glavni je sudac pokazao na bijelu točku za WBA zbog prekršaja Fernandesa u svom kaznenom prostoru, no ta je odluka preokrenuta nakon intervencije VAR-a.

"Jako sam razočaran tom odlukom. Osjećao sam se kao da smo 'mali West Brom'. Sve ključne odluke dosuđene su protiv nas. Tu sam snimku pogledao više puta i očito je da je bio penal. Ne razumijem zašto je sudac promijenio odluku'', razočarano je nakon utakmice govorio Slaven Bilić, koji je kod spornog trenutka u bijesu po terenu napucavao plastične boce s vodom.

Deeney smatra da suci favoriziraju velike klubove jer je to u ljudskoj prirodi

S Bilićem su se složile i neke legende engleskog nogometa. Rio Ferdinand je odmah nakon utakmice kazao da je odluka suca da promijeni odluku na štetu WBA-a ''sramotna'', a puno konkretniji je bio legendarni napadač Watforda Troy Deeney.

Deeney tvrdi da postoji velika klupska pristranost u korist velikih klubova kad igraju protiv malih.

"I dalje mislim da postoji velika pristranost što se tiče VAR-a", rekao je Deeney za talkSPORT pa je nastavio:

''Još uvijek imate ljudski element sudaca koji njima upravljaju. Dogodi se, pogledajte utakmicu Manchester Uniteda i WBA-a. Upravo se to dogodilo. Razumijem Bilića i njegovu ljutnju, ali to je tako u ljudskoj prirodi. Sudac je promijenio odluku, poništio je penal za WBA, a da je bilo obratno, siguran sam da bi odluka ostala jednaka.''

''Suci to ne rade namjerno''

Voditeljica Laura Woods Deeneyja je pitala je li imao iskustva s favoriziranjem većih klubova od strane sudaca.

''Ove sezone igramo u Championshipu i u našu korist je dosuđeno nekoliko dvojbenih situacija jer smo u tom rangu velik klub. Priznali su nam jedan gol iako je bilo jasno da lopta nije prešla liniju. Ako je situacija 50-50, uvijek će na kraju biti 70-30 u korist velikog kluba. Suci to ne rade namjerno, to je jednostavno ljudska priroda'', kazao je Deeney pa je dodao:

'Kad ste velika momčad i dovoljno ste glasni, logično je da ćete privući više pažnje nego neka mala ekipa. Ne bih napadao suce u ovom trenutku.''

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.