Emersonu se nije ispunila želja: Umjesto povratka u matični Gremio, potpisao za Santos

ISKUSNI brazilski defenzivni vezni nogometaš Emerson (33) novi je član brazilskog prvoligaša Santosa koji trenira bivši izbornik brazilske reprezentacije i bivši trener Real Madrida Vanderlei Luxemburgo.

Emerson, poznat i pod nadimkom “Puma”, napustio je na isteku sezone Milan nakon dvije sezone provedene na San Siru, te mu je želja bila vratiti se u Gremio u kojem je i započeo profesionalnu karijeru 1993. godine.

Kako Gremio Emersonu nije ponudio ugovor, a Luxemburgo, koji je po četvrti put nedavno preuzeo klupu Santosa, je pokazao interes za njegovom kupnjom, do dogovora je brzo došlo.

"Bilo je nekoliko zainteresiranih klubova, ali Emerson je izabrao Santos jer je u Luxemburgovom dugotrajnom projektu vidio perspektivu, kao i svoje mjesto u veznom redu", rekao je sportski direktor Santosa Adilson Durante za Corriere dello Sport.

Detalji Emersonovog ugovora sa Santosom zasad nisu poznati.

Emerson je u karijeri igrao ta Gremio, Bayer Leverkusen, Romu, Juventus, Real Madrid i Milan, a za brazilsku je reprezentaciju nastupio 73 puta i zabio je 6 golova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.