Ekskluzivni video s kanadskom zvijezdom: "Još malo i zapjevat ću himnu Medvjeda!"

BRAD SMYTH, najveće pojačanje Medveščaka za Indexovu je kameru otkrio je kako mu se sviđa nova momčad, što misli o hokejaškom ludilu u Zagrebu, nevjerojatnim navijačima i životu u Hrvatskoj. Smyth je u bogatoj karijeri igrao za pet klubova u NHL-u, s Karpatom bio prvak Finske, a u dresu Hamburg Freezersa nekoliko sezona jedan od najboljih strijelaca njemačkog DEL-a.

36-godišnji Kanađanin je oduševljen atmosferom u Ledenoj dvorani, kaže da još samo mora naučiti riječi pa da s fanovima može zapjevati "Medvjedi, medvjedi, stadion vas bodri..." U Zagrebu živi sa suprugom koja je, priča nam, ovisnica o fitnessu. Gospodin i gospođa Smyth se još uvijek upoznaju s gradom, noćni život Zagreba nisu vidjeli, tek ponekad u šetnji kvartom svrate u neki od trešnjevačkih kafića.


Brade, što možemo očekivati od Medveščaka u prvoj sezoni EBEL lige?

"Mislim da nam osnovni cilj mora biti doigravanje. Nakon što ostvarimo plasman među prvih osam, sve je moguće, treba imati i malo sreće. Ali mogu obećati da ćemo dati sve od sebe."

S kim si najbolji u momčadi?

"S Alanom Letangom. Njega poznajem još iz Hamburga, a znam i Joela Prpica."

Jesi li možda posjetio druge krajeve Hrvatske osim Zagreba?

"Nisam, bio sam samo u Zagrebu. Ali čujem da je obala prekrasna, morat ću se uvjeriti u to."

Tvoj trener Sacilotto je bio oduševljen Hrvaticama kad je došao u Zagreb.

"Da, Hrvatice su uistinu prekrasne. Po ljepoti su u rangu sa Šveđankama."

Nogomet je u Hrvatskoj sport broj jedan, svi smo razočarani jer nam se reprezentacija nije uspjela plasirati na Svjetsko prvenstvo. Koliko ti kao Kanađanin znaš o nogometu?

"Moram priznati da nisam puno znao o nogometu dok nisam došao u Hamburg. Ali u Njemačkoj sam ga počeo pratiti i shvaćati igru i taktiku."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.