četvrtfinale europa lige

EINTRACHT - BARCELONA 1:1 Predivan gol Barce poništio majstoriju klinca od 20 godina

Foto: EPA-EFE

EINTRACHT i Barcelona odigrali su 1:1 u prvoj utakmici četvrtfinala Europa lige. Domaćini su poveli golom Knauffa u 48. minuti, a Barcelona je do remija došla preko Ferrana Torresa koji je u 66. minuti zabio za 1:1. Uzvratna utakmica igra se za tjedan dana u Barceloni.

Eintracht je bolje ušao u utakmicu i agresivnim pristupom kao da je malo iznenadio goste kojima je trebalo neko vrijeme da dođu k sebi i imali su sreće da do tad nisu već bili u minusu. Igrala se 8. minuta kad je Lindstrom nakon krasne kontre Eintrachta idealnom povratnom loptom u čisti zicer gurnuo Moussu Sowa.

Švicarac je natrčao na loptu, imao je skoro čitav gol ispred sebe, ali je pucao očajno i lopta je otišla pokraj gola. Barca je zaprijetila u 19. minuti kad je Aubameyang nakon dobre akcije Torresa pucao u vanjski dio mreže.

Sudac dosudio penal pa se predomislio

U 39. minuti Sergio Busquets je srušio Borrea u šesnaestercu i srpski sudac Srđan Jovanović je odmah dosudio penal. No, nakon intervencije VAR-a otišao je pogledati snimku na kojoj se vidjelo da je Busquets prvo igrao loptom pa je Jovanović poništio svoju odluku i tako spasio Barcelonu.

No, spasa nije bilo na otvaranju drugog poluvremena. U 48. minuti 20-godišnji Ansgar Knauff primio je loptu na 20 metara od gola i onda strašnim udarcem pogodio gornji desni kut gola Ter Stegena koji nije imao nikakve šanse da zaustavi udarac. Samo dvije minute kasnije Lindstrom je mogao povisiti prednost domaćina, ali nije dobro reagirao nakon ubačaja Kostića.

Nakon što je primila gol i preživjela promašaj Lindstroma, Barcelona je počela igrati puno bolje. Xavijeva momčad potpuno je preselila igru na polovicu domaćina, a nakon što su u igru ušli Dembele i De Jong Barca je izjednačila.

Fantastičan gol Torresa

Francuz je u 66. minuti započeo akciju i loptu spustio za De Jonga na rubu šesnaesterca. Nizozemac se sjajno snašao i odigrao je Ferranu Torresu koji je potom s De Jongom odigrao brzi dupli pas i onda rutinski prekrasnu akciju završio golom za 1:1.

Barca je zadnjih 12 minuta igrala s igračem više nakon što je Tuta dobio drugi žuti karton, ali je najveću šansu do kraja imao Eintracht. Stoper N'Dicka se u 82. minuti fantastično oslobodio dva igrača Barcelone i poslao oštru loptu na drugu stativu, ali tamo nije bilo nijednog njegovog suigrača da loptu skrenu u gol.

Kristijan Jakić odigrao je jako dobru utakmicu za domaćine. Presjekao je nekoliko opasnih napada Barcelone, podijelio je i dosta batina Xavijevim igračima da bi u 82. minuti dobio žuti karton te je minutu prije kraja izašao iz igre.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.