Dybala golom u zadnji tren poslao Juve u trećerazredni eurokup i izazvao play-out

Foto: Profimedia

ROMA, točnije Paulo Dybala, golom iz penala je u 89. minuti za pobjedu nad Spezijom (2:1) u zadnjem kolu Serie A izazvao lančanu reakciju. I to u borbi za Europu i opstanak. Pobjedom koju je u zadnji tren donio Romi ostavio ju je na šestom mjestu koje vodi u Europa ligu iduće sezone, dok u Konferencijsku ligu, najslabiji od tri eurokupa tako ide Juventus. Činilo se da će Juve pobjedom (1:0) kod Udinesea uzeti drugo i posljednje mjesto u EL-u, ali njegov bivši igrač je to spriječio.

Spezia je tako ostala na 17. mjestu, inače zadnjem koje jamči ostanak. No njenim porazom kod Rome te porazom Verone kod Milana (3:1), Spezia ima isto bodova kao i Verona na 18. mjestu. Ta dva kluba će tako razigravati za opstanak. Napoli, Lazio, Inter i Milan izravno su se plasirali  u grupnu fazu Lige prvaka.

Atalanta i Roma idu u grupnu fazu Europa lige, a Juventus u kvalifikacije za Konferencijsku ligu. Iz Serie A ispali su Sampdoria i Cremonese. U nju su se plasirali Frosinone i Genoa. Treći novi/stari član prve lige bit će poznat nakon doigravanja. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.