Dvojica od trojice najboljih Hrvata prošlog kola u inozemstvu nisu reprezentativci

Foto: Profimedia

JOSIP JURANOVIĆ odigrao je sjajnu utakmicu za Union Berlin protiv Bochuma (1:1). Zabio je krasan gol iz slobodnog udarca, bio aktivan na obje strane terena i zaslužio od SofaScorea ocjenu 8.1 za svoj nastup. Ta ocjena ujedno je i najviša koju je dobio neki hrvatski nogometaš koji igra u inozemstvu u utakmicama prošlog kola.

Juranoviću je to bio četvrti gol za njemački klub otkako je njemu pristupio ove zime iz Celtica u transferu vrijednom 8.5 milijuna eura. Dva je zabio u Bundesligi, a dva u Europa ligi. Iza Juranovića na popisu najbolji dvojica su igrača koja nikad nisu zaigrala za hrvatsku reprezentaciju.

Pantalon i Stipica iza Juranovića

Drugi najbolji (8.0) bio je Renato Pantalon, stoper portugalskog Rio Avea. Nekadašnji igrač Zadra, Kustošije, Rudeša i slovenskog Aluminija standardan je prvotimac svoje momčadi, a i u prošlom kolu odigrao je svih 90 minuta. Casa Pia bila je suparnik njegovom timu. Pantalon je uz dobru igru u obrani zabio i gol u 52. minuti za konačnih 1:1.

Na trećem je mjesto Dante Stipica. Nekadašnji golman Hajduka ponovno je bio raspoložen za Pogon koji je slavio 1:0 protiv Lechije u poljskom prvenstvu. Dobio je ocjenu 7.9.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.