ZANIMLJIVOSTI

Deadpool i zvijezda humoristične serije kupili nogometni klub, Velšani oduševljeni

Foto: Getty Images

SJEĆATE li se da su se u rujnu pojavile vijesti da Deadpool i Mac iz televizijske serije "It's Always Sunny in Philadelphia" kupuju englesko-velškog nogometnog petoligaša Wrexham? Teško je bilo zamisliti, ali upravo se to dogodilo. Izvanredno glasanje klupskog Supporters Trusta u ponedjeljak je odobrilo ovu transakciju, a Ryan Reynolds i Rob McElhenney dobili su podršku više od 98 posto dioničara. Glasanje je bilo posljednja prepreka i dvije holivudske zvijezde dobit će stopostotnu kontrolu nad Wrexhamom, piše 90min.com.

Naravno, odmah su se pojavila pitanja kako i zašto, odnosno što je dvojicu holivudskih milijunaša privuklo Wrexhamu, engleskom petoligašu iz sredine tablice s kojim nemaju nikakve očite veze? 90min.com je istražio o čemu se zapravo radi i što se tvrtka RR McReynolds LLC, koja je preuzela klub, nada postići s  Wrexhamom.

1. Tko je zapravo Rob McElhenney?

Dakle, svi znamo tko je Ryan Reynolds, zar ne? Jedan od najzgodnijih muškaraca svijeta, koji je bio oženjen za Scarlett Johansson, imao je slavnu ulogu u Deadpoolu i nešto manje slavno igrao Pikachua. Ali svi koji nisu gledali "It's Always Sunny in Philadelphia" pitat će se tko je ovaj drugi tip.

Rob McElhenney tvorac je i zvijezda najduže prikazivanog sitcoma u televizijskoj povijesti. U svojoj 15. sezoni produkcije i 14. sezoni prikazivanja na televiziji, McElhenney je zajedno s četiri ostale zvijezde, među kojima su Danny DeVito i McElhenneyjeva supruga Kaitlin Olson, stekao cijeli kult sljedbenika. U seriji se radi o petero manijaka koji vode jedan bar u Philadelphiji, a trenutačno je najgledaniji televizijski show u sjevernom Walesu, gdje se nalazi Wrexham.

2. Osam godina čekanja

Efekt leptira u teoriji kaosa je neobična stvar. Pošalješ Ryanu Reynoldsu tvit i zaboraviš na njega, a osam godina kasnije on te citira i kaže kako je kupio lokalni nogometni klub. Wrexham AFC puno duguje korisniku Twittera @loismorus, koji može tvrditi da je inicirao povijesno preuzimanje.

3. Oni imaju ozbiljne ambicije

Lako je Reynoldsovu i McElhenneyjevu kupnju Wrexhama gledati kao projekt taštine ljudi s previše vremena i novca, ali čini se da to nije slučaj.

Razgovarajući s navijačima na Zoomu, dvojac je iznio prilično sveobuhvatan poslovni plan. Objavili su i izjavu u kojoj se obvezuju zaštititi klupsku baštinu, poboljšati i proširiti stadion Racecourse Ground, iskoristiti svoje resurse za jačanje kluba te uvijek pobjeđivati konkurentski Chester. Postoje izvještaji da će investirati dva milijuna funti. Vrlo su ozbiljni.

4. Jedan od najstarijih klubova svijeta

Wrexham tvrdi da je treći najstariji nogometni klub na svijetu i to je posebno privuklo Reynoldsa da investira.

"Ovo je treći najstariji klub svijeta i ne vidim razloga zašto ne bi bio poznat širom svijeta. Želimo da Wrexham bude globalna sila", rekao je Reynolds.

Nije sasvim jasno je li Wrexham zaista treći najstariji klub nogometnog svijeta i to je gotovo nemoguće provjeriti, ali osnovan je 1864. godine, prije nego bilo koji profesionalni klub u Engleskoj osim Notts Countyja i Stoke Cityja. Najstariji škotski klub Queen's Park osnovan je tek 1867. godine pa bi Wrexham mogao biti u pravu.

5. Ekološki prihvatljivo vlasništvo

Jedan od najkorisnijih aspekata njihove duge izjave o klupskoj misiji je Reynoldsovo i McElhenneyjevo obećanje da će se posvetiti ekološki održivijoj verziji kluba i stadiona.

6. Oni će zaista dolaziti na utakmice

Novi vlasnici već su poručili pristašama da će dolaziti na utakmice kad god budu mogli. Željeli su bili u Wrexhamu kad se preuzimanje dogovaralo, ali nisu mogli zbog pandemije.

"Pod bilo kojim drugim okolnostima, mi bismo sada bili u Wrexhamu, obilazili Racecourse Ground, ispijali pintu piva s navijačima. Ali 2020. godina imala je druge planove za nas. Nadamo se da ćete nam ukazati svoje povjerenje, jer radit ćemo svaki dan na tome da svijet upozna Wrexham", objavili su novi vlasnici prije glasanja.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.