DVA MILIJUNA LJUDI NA ULICAMA Philadelphia uz gratis pivo i slobodan dan za građane dočekala Eaglese

Foto: Getty Images/Guliver Image

PHILADELPHIA Eaglesi su se vratili kući. Nakon što su u nedjelju u Super Bowlu iznenadili favorizirane New England Patriotse 41:33, novi prvaci s navijačima su proslavili naslov koji je grad čekao gotovo 60 godina.

>>> SPEKTAKL U SUPER BOWLU Fantastični Eaglesi u dramatičnoj završnici srušili Bradyja i Patriotse

>>> NASILJE, ZAPALJENI AUTI, RAZBIJENI IZLOZI Navijači nakon Super Bowla opustošili središte Philadelphije

>>> POSLALI IH PO ĆEVAPE Eaglesi otkrili tajnu akcije kojom su prelomili Super Bowl protiv Patriotsa

Gradske službe su zbog velike parade zatvorile škole, muzeje, sudove, administrativne urede pa čak i zoološki vrt kako bi što više građana moglo doći pozdraviti prvake. Cijeli dan je u gradu Bud osiguravao besplatno pivo, što bi na kraju priče moglo biti dosta problematično uzme li se u obzir temperament navijača Eaglesa. Poznati proizvođač piva tako je ispunio obećanje igraču Laneu Johnsonu da će, ako Eaglesi osvoje Super Bowl, osigurati pivo za sve. Gradske službe osigurale su i besplatan javni prijevoz cijeli dan.

Gradonačelnik Jim Kenney objavio je da je na ulicama oko dva milijuna ljudi, koji su po hladnoći (1 stupanj) napunili ulice i trgove, a posebno plato ispred Philadelphia Art Museuma, po čijim stepenicama je trenirao Sylvester Stallone u kultnom filmu Rocky.

Neki građani su kampirali uz osam kilometara dugu rutu po kojoj je prolazio autobus s igračima ne bi li iz što bolje pozicije vidjeli svoje heroje, koji su jednom najnesretnijih sportskih gradova u SAD-u donijeli jako, jako puno sreće i veselja.

Eaglesi na početku sezone nisu smatrani jednim od favorita za naslov, ali predvođeni sjajnim quarterbackom Carsonom Wentzom stigli su do omjera 13-2. No tad se Wentz ozlijedio. Otpisane Eaglese, kojima nitko nije davao izglede protiv Atlante u prvoj rundi doigravanja, do Super Bowla je odveo pričuvni quarterback Nick Foles, koji je prije dvije godine razmišljao o prekidu karijere.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.