DVOJICA HRVATA NA PRESTIŽNOM TURNIRU Što mogu u najjačoj konkurenciji u League of Legends

Photo: M19/G2 Esports

League of Legends Rift Rivals novi je format natjecanja u organizaciji Riot Gamesa kojemu je cilj probuditi stara rivalstva između regija. Ukupno će se igrati pet Rift Rivals turnira diljem svijeta na kojima će nastupati čak dva Hrvata, Luka "PerkZ" Perković za G2 Esports na strani Europe i Luka "Lukezy" Trumbić za M19 na strani Rusije (ZNS).

>>KREĆE SHOW Mladi Zagrepčanin predstavlja Europu na jednom od najvećih turnira na svijetu

>>JEDAN OD 100 MILIJUNA Kad ovo pročitate shvatit ćete kakav rezultat je ostvario hrvatski kralj esporta

Riot Games je prije nekoliko mjeseci najavio novi koncept natjecanja pod nazivom Rift Rivals. Za razliku od različitih regionalnih prvenstava, na ovom turniru međusobno će igrati timovi susjednih regija koji se inače mogu sresti na samo dva eventa godišnje, MSI-u i Worldsu. Tako će se igrati pet Rift Rivals turnira na kojima će se natjecati timovi susjednih regija. Pravo nastupa na natjecanju osigurali su najbolje plasirani timove posljednje završene sezone regionalnih prvenstava, a nama će svakako biti najzanimljiviji Rift Rivals Blue između Europe i Amerike te Rift Rivals Green između Zajednice neovisnih država i Turske, na kojima će Hrvatska imati svoje predstavnike. 
 

 
Luka "PerkZ" Perković igrat će za G2 Esports i predstavljati Europu u jednom od najvećih rivalstava, onome između Europe i Amerike. Na strani Starog kontinenta igrat će još Unicorns of Love i Fnatic, dok će boje Amerike braniti Team SoloMid, Cloud9 i Pheonix1. Već prvi meč će biti prava poslastica, Kraljevi Europe protiv notornog američkog tima TSM-a, koji će se igrati u srijedu, 5.srpnja, s početkom u 18:00.
 
Drugi naš predstavnik je Luka "Lukezy" Trumbić koji igra za M19 (ex Albus Nox Luna) u LoL Contintal Leagueu, a njegovoj regiji protivnici će biti turski LoL timovi. PerkZ i Lukezy osim imena dijele i istu poziciju u igri, obojica igraju vrlo zahtjevnu ulogu Mid Lanera. Iako njegov tim nije dobro startao u regionalnom prvenstvu, svakako žele ostaviti dobar dojam na Rift Rivals turniru.
 
 Photo: Twitter
 
Velika je stvar imati dva predstavnika na ovakvim turnirima u najpopularnijem esportu na svijetu. Nositi ime Hrvatske po najvećim League of Legends turnirima diljem svijeta i braniti boje svoje regije prije svega je velika čast. Iako im Hrvatska nije nimalo olakšala u naumu da ostvare svoje snove, dečki su već napravili velike stvari. Nažalost, još ne možemo reći da iza njih stoji čitava nacija kao što je to slučaj s vrhunskim predstavnicima u tradicionalnom sportu, ali dečki zato imaju fanove diljem svijeta. Dečki, sretno i razvalite!
 
>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.