lige petice

Dovedeni su kao čudo, a potpuni su promašaj. Ovo je 11 najvećih razočaranja

Foto: Guliver Image

U ZADNJEM ljetnom prijelaznom roku odrađeno je nekoliko ogromnih transfera i neki su se pokazali kao dobar posao.

Romelu Lukaku je odmah ostavio trag u momčadi Chelseaja, Eduardo Camavinga se brzo uklopio u momčad Reala, David Alaba također, a Dayot Upamecano je odmah upao u prvih 11 Bayernove momčadi.

No, bilo je jako puno onih koji se ili još nisu snašli ili su se pokazali potpunim promašajima. Lionelu Messiju će trebati još vremena da se navikne na novo okruženje, 100 milijuna eura plaćeni Jack Grealish nije se nametnuo u Cityju iako igra, a Raphael Varane je na vjetrometini u Manchester Unitedu i još se i ozlijedio.

Ipak, oni su "male bebe" za ovu jedanaestorku najvećih promašaja iz ljetnog prijelaznog roka.

Odlično krenuo pa kiksao

U formaciji 4-4-2 na golu je Paulo Gazzaniga koji je došao u Fulham iz Tottenhama kao slobodan igrač. Argentinac je odmah upao u prvu momčad, ali je zadnjih šest utakmica na klupi nakon serije neshvatljivih pogrešaka i loših odluka. Koštao je Fulham sedam bodova, a od kad je on na klupi, njegova momčad upisala je šest pobjeda u nizu s gol-razlikom 21:1.

Nakon sjajnih igara na Euru Denzel Dumfries je stigao u Inter za samo 12.5 milijuna eura iz PSV-a i trebao je biti zamjena za Achrafa Hakimija na desnom beku koji je prodan PSG-u. No, Nizozemac se nije nikako uklopio u momčad Simonea Inzaghija koji navodno već na zimu želi Nahitana Nandeza iz Cagliarija.

Na lijevom beku u ovoj neslavnoj momčadi je Danny Rose koji je trebao pojačati novog prvoligaša Watford u borbi za ostanak. No, dolazak bivšeg engleskog reprezentativca iz Tottenhama je potpuni debakl jer s njim u sastavu Watford nijednu utakmicu nije završio bez primljenoga gola. Osim toga, Rose ima samo 71 posto točnih dodavanja, a u prosjeku ga protivnički igrači predriblaju dvaput po utakmicu.

Ramos došao kao zvijezda, a još nije odigrao ni minute

Stoperski par su Eric Garcia i napaćeni Sergio Ramos. Garcia je trebao biti stabilizirajući faktor za Barcinu obranu, ali kao i čitava momčad, dosta je van forme. Puno griješi, kasni u blokovima, a čak je i sam rekao da mora biti bolji. Garcia je svjetsko čudo za Sergija Ramosa koji se našao u ovoj postavi iako nije odigrao ni minute za PSG od dolaska iz Reala. Ramos ima ogromnih problema s koljenom i mišićima, a Le Parisien je objavio da PSG razmišlja o raskidu njegova ugovora, dok je L'Equipe objavio da Ramos razmišlja o završetku karijere.

Vezna linija je priča za sebe. Mladi Francisco Trincao je bio sjajan u Barceloni prošle sezone i Wolverhampton se nadao da bi mu mogao biti ključan razigravač u borbi za ostanak. Od Portugalca se puno očekivalo, ali je on dosad bio praktički nevidljiv te nije imao nikakav učinak u osam nastupa.

Na suprotnoj strani, na lijevom krilu, apsolutni je as ove momčadi - Jadon Sancho. Sjajno krilo Borussije Dortmund dočekalo je transfer u United za 85 milijuna eura, no njegove dosadašnje nastupe je teško opisati riječima. Sancho je potpuno beskoristan u raspadnutoj momčadi Uniteda i ničime nije podsjetio na odličnu formu iz Dortmunda.

Chelsea želi već na zimu vratiti igrača

Srce momčadi čine Marcel Sabitzer i Saul Niguez. Eto, da je i Bayern jednom, barem zasad, pogriješio s nekim igračem kojeg je doveo od konkurenata. Sabitzer je stigao s golemim očekivanjima, ali se u klubu kao što je Bayern potpuno izgubio. Nije puno igrao, a kad i jest, nije napravio ništa te je statistički treći najlošiji Bayernov igrač ove sezone.

No, to je ništa u usporedbi sa Saulom Niguezom koji je od dolaska iz Atletica odigrao točno 48 minuta u Premiershipu. Jedina sreća za Chelsea je što ga nije kupio, nego posudio s opcijom otkupa ugovora, ali je Španjolac toliko razočarao da ga Tuchel navodno već na zimu namjerava vratiti u Madrid.

U vrhu napada su Luuk de Jong i Andre Silva. Teško je uopće shvatiti što je Barcelona mislila s posudbom 31-godišnjeg Nizozemca koji je praktički beskoristan, za razliku od svog sunarodnjaka Memphisa Depaya. De Jong je zabio jedan gol od dolaska na Camp Nou, ali ništa bolji nije ni Andre Silva.

On je prošle sezone briljirao u Eintrachtu u kojem je u 39 utakmica zabio 29 golova uz deset asistencija. Leipzigov potez da ga kupi za samo 23 milijuna eura bio je prije početka sezone okarakteriziran jednim od najboljih u Europi, ali Portugalac je potpuno razočarao. U 17 utakmica zabio je tri gola uz pet asistencija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.