NBA

Dončić u teksaškom derbiju odigrao jednu od partija života. Srušio je Jordana

Foto: Scott Wachter-USA TODAY Sports

LUKA DONČIĆ je u pobjedi Dallasa nad San Antoniom 123:109 odigrao partiju za anale NBA lige.

Za 36 minuta postigao je 32 poena, čime je podijelio naslov najboljeg strijelca utakmice sa suigračem Kristapsom Porzingisom, ali nitko se nije mogao mjeriti s Dončićem po učinku u ostalim ključnim kategorijama.

Bio je najbolji skakač (12) i asistent (15) na utakmici za triple-double kojim je slovenski fenomen po tko zna koji put nadmašio i izjednačio se s najvećim košarkašima svih vremena.

Evo koje i kako:

Dončiću je ovo 18. utakmica na kojoj je ostvario triple-double s 30 poena, čime je nadmašio Jordana, Magica i Birda. 

Napominjemo, oni su po 17, odnosno 16 takvih mečeva imali u cijelim karijerama, koje su se protezale debelo u četvrta desetljeća njihovih života, dok su Dončiću tek 22 godine. Ispred Dončića su u ovoj kategoriji još samo Chamberlain, Harden, James, Westbrook i Robertson. 

Dončić se učinkom protiv Spursa probio na drugo mjesto svih vremena što se tiče utakmica s 30/12/15 učinkom. Šestom takvom partijom također je nadmašio Magica i ispred njega je samo Robertson, sa 16 takvih utakmica. 

Što se tiče posljednjih 40 sezona najjače lige svijeta, Dončić se sedmom 30/10/15 utakmicom karijere izjednačio s NBA rekorderom Westbrookom. Samo njih dvojica u posljednja četiri desetljeća NBA lige imaju toliko spektakularnih triple-double učinaka. 

U cijeloj NBA povijesti takav učinak imaju još samo tri igrača osim Dončića. On se dakle protiv San Antonija izjednačio s Westbrookom, a tu je još i Magic. Ispred njih trojice je samo Robertson, koji je 22 puta uspio završiti meč s 30/10/15.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.