Dominacija odbojkašica Mladosti. Osvojile novi naslov, bez poraza su dvije godine

Foto: Igor Soban/PIXSELL

ODBOJKAŠICE Mladosti šesti put zaredom osvojile su naslov prvakinja Hrvatske te su došle do ukupno 18. titule u povijesti hrvatskih prvenstava. Protiv Dinama u trećem finalnom susretu doigravanja još su jednom demonstrirale vrhunsku igru i pobijedile u svom Domu odbojke 3:0 (25:12, 25:14, 25:17) nakon sat i tri minute igre. Mladostašice su tako već pune dvije godine bez poraza u domaćem prvenstvu. Mladost je i prva dva finalna meča dobila bez izgubljenog seta.

Dinamo je pokušavao, ali Mladost je bila prejaka. Trener Mladosti Miodrag Stojaković nije puno eksperimentirao, već je u utakmicu ušao s najjačim snagama. Karla Antunović je bila organizatorica igre, Andrea Mihaljević korektorica, libero Izabela Štimac, srednje blokerice Astrid Popić i Aida Mehić te primačko-pucački par Josipa Matrković i Katarina Pavičić. 

Stojaković: Uspjeli smo ostvariti cilj

Nakon prva dva seta dominacija Mladosti se nastavila i u trećem setu, u kojem su, doduše, gošće čak i vodile u uvodnom dijelu te dionice. No na kraju je Mladost i taj set odvela lagano do kraja, do 25:17 za konačnih 3:0 i još jednu titulu prvakinja Hrvatske. Zlatne medalje odbojkašicama Mladosti dodijelio je predsjednik HOS-a Frane Žanić, a brončane je igračicama Dinama predao stručni tajnik HOS-a Ivan Donald Marić.

"Uspjeli smo ostvariti zacrtane ciljeve, pobijedili u sva tri finalna susreta s po 3:0, mislim potpuno zasluženo. Ovo je prava nagrada djevojkama za mukotrpan cjelogodišnji rad", rekao je nakon pobjede trener Mladosti Stojaković.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.