NOVAK ĐOKOVIĆ

Đokovićeva majka: Sve je bilo dobro dok Novak nije postao broj 1. Sad i ja patim

Foto: Getty Images

DIJANA ĐOKOVIĆ, majka prvog svjetskog reketa, za indijsko je izdanje GQ magazina dala intervju u kojem je pričala o sinu Novaku.

"Osjećam da publika nekako više cijeni Federera i Nadala nego Novaka. Osjetila sam to u Australiji, u New Yorku, u Londonu. Manje u Parizu jer mislim da im je tamo osvojio srca kada je počeo govoriti na francuskom. Ne znam zašto ta razlika. Novak je i jako vrijedan i jako pristojan, a ljudi ga ipak ne cijene dovoljno", požalila se pa nastavila:

"Valjda je to tako jer igra u eri Federera i Nadala. Kada je bio treći na svijetu, sve je bilo u redu, oni su bili prvi i drugi. Međutim, kada je postao broj jedan, to kao da nisu mogli podnijeti. Kažem, ne znam. I ja patim zbog toga. Poštuju to što je uspješan i poštuju ono što čini. Ali ako je s druge strane Federer, navijat će za njega. A mom sinu to, na neki način, daje dodatnu snagu da ga pobijedi."

Srpski tenisač je u lovu na rekord Rogera Federera po broju osvojenih Grand Slamova. Švicarac je na 20, Nadal ima 19, Đoković je na 16.

"Ne znam koliko će još dugo igrati. Novaku su 32 godine. Mislim da bi mogao igrati najmanje do 35., ali ne mogu to sa sigurnošću predvidjeti. Ako je sretan, motiviran i uživa u svemu, onda bi mogao i duže od 35. Pa Federer ima 38 i još igra. A vjerujem da će oboriti Federerov Grand Slam rekord. Znam kako to ima na umu. Njegov je cilj biti najbolji na svijetu. Ja samo želim da mi dijete bude zdravo. A ako je zdrav, onda se mogu kladiti, onda sam sigurna da će oboriti rekord."

Inače, Novakovoj majci je rodno prezime Žagar i Hrvatica je iz Vinkovaca.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.