Đoković u ponoćnom trileru uzeo pola milijuna dolara i broj 1 do kraja godine

Foto: Profimedia

NAJBOLJI tenisač svijeta, srpski šampion Novak Đoković, u 1. kolu "zelene skupine" na završnom Mastersu u Torinu pobijedio je Danca Holgera Runea 7:6 (4), 6:7 (4), 6:3 nakon tri sata i šest minuta. U sjajnom meču koji je počeo u 21 sat i završio idućeg dana Rune je u prva dva seta prvi dolazio do breaka, ali se Đoković vraćao prije nego što je pobjednik odlučivan u tie breaku.

U odlučujućem setu Đoković je poveo 2:0, ali se Rune vratio na 2:2. Ipak, najbolji svjetski tenisač opet je oduzeo servis Dancu u šestom gemu za vodstvo 4:2 i više nije ispuštao prednost. Bio je to njihov peti meč i treća pobjeda Đokovića koji je ovom pobjedom osigurao svjetski broj 1 na kraju ove godine.

Kao što je bilo poznato prije starta turnira, njemu je jedan trijumf bio dovoljan kako bi i definitivno bio prvi na svijetu nakon završnog Mastersa. I odmah je to ostvario. Uzeo je novih 200 bodova za ATP listu, što Carlos Alcaraz više ne može dostići, čak i da Torino osvoji neporažen. 

Đoković je sjajno i financijski prošao. Samim sudjelovanjem na završnom Mastersu pripada mu 325.500 dolara ako odigra sva tri meča (162.750 za jedan, 244.125 za dva i spomenuta cifra za sva tri), a na sve to za pobjedu u grupnoj fazi dobiva još po 390.000 dolara. Samim tim, već poslije prvog meča, Đoković je zaradio 552.750 dolara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.