Đoković stao u obranu tenisačice koja ga je kritizirala zbog cjepiva

Foto: EPA-EFE

DVOSTRUKA osvajačica Grand Slam titula, pobjednica Roland Garrosa (2018.) i Wimbledona (2019.), danas deveta, a nekoć vodeća na WTA listi, Simona Halep privremeno je suspendirana nakon što su u njenom nalazu na dopinškoj kontroli pronađene zabranjene supstance.

U njenom su nalazu pronađeni tragovi roksadustata, lijeka namijenjenog liječenju anemije, koji povećava proizvodnju eritrocita. Taj nalaz rađen je u kolovozu, pred US Open. "Nikada u životu nisam bila ovako šokirana. Danas počinje najteži meč mog života: borba za istinu. Nikad u karijeri nisam pomislila na varanje, to je protiv vrijednosti na kojima sam odgajana. Suočena s ovom nepoštenom situacijom, osjećam se zbunjeno i izdano", napisala je Halep na Twitteru.

U njenu obranu stao je i Novak Đoković, osnivač i predsjednik Udruge profesionalnih teniskih igrača (PTPA). Podsjetimo, radi se o organizaciji neovisnoj o ATP-u u koju je Đoković uspio privući golem broj kolega i kolegica nezadovoljnih načinom na koji se ATP bori za njihova prava.

U priopćenju PTPA-e vezanom uz situaciju s Rumunjkom stoji: "PTPA je posvećena tome da Simona Halep, kao i svi ostali tenisači, ima fer suđenje tijekom čitavog procesa. Borit ćemo se za njena prava i gledati da urgiramo na transparentnosti za sve ostale tenisače."

Halep je ranije kritizirala Đokovića

Zanimljivo, Halep je bila jedna od tenisačica i tenisača koji nisu podržali Đokovića kada mu je zbog odbijanja cjepiva početkom godine zabranjen nastup i mogućnost obrane naslova na Australian Openu. Rumunjka je tada izjavila:

"Mislim da ta takva situacija nije bila potrebna tenisu. Ja nisam bila upućena u to, nisam se upuštala u tu situaciju, igrala sam na turniru, ali mi se nije sviđalo to uopće. Cijepljena sam i imam prednost i smatram da, kada postoje pravila i kada ljudi koji su stručni kažu da mora tako, onda se moraju poštovati pravila i ja ih slušam što kažu."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.