Đoković: Imao sam sedam godina, gledao kako padaju bombe i sanjao Wimbledon

Foto: EPA-EFE

NOVAK ĐOKOVIĆ (37) plasirao se u finale Wimbledona nakon što je u polufinalu pobijedio 22-godišnjeg Lorenza Musettija 6:4, 7:6, 6:4. Đoković će u nedjeljnom finalu igrati protiv Carlosa Alcaraza, od kojeg je prošle godine izgubio finale ovog turnira. Đoković je nakon meča odradio razgovor na centralnom terenu, a na trenutke je bio emotivan. Čitav intervju pogledajte ovdje.

Govorio o bombardiranju i pobrkao godine

"Uvijek sam govorio da mi je Wimbledon bio dječački san. Ispričao sam tu priču već nekoliko puta, ali vrijedi je ponoviti. Bio sam sedmogodišnji klinac u Srbiji, slušao sam kako mi bombe lete iznad glave i sanjao sam da igram tenis na centralnom terenu Wimbledona, najvažnijem terenu na svijetu", rekao je Đoković, koji je očito pobrkao godine. NATO je bivšu SR Jugoslaviju bombardirao 1999., a tad je Đoković imao 12 godina.

"Napravio sam si trofej pobjednika Wimbledona od materijala koje sam našao u sobi. Stajao sam s njim ispred ogledala i govorio sam si da ću biti pobjednik ovog turnira. Ta vizualizacija je bila vrlo važna, ali nije bila dovoljna.

Imao sam ogromnu podršku čitave obitelji. Bio je to nevjerojatan put na kojem je sa mnom bila i supruga, a sad i djeca. Ništa ne uzimam zdravo za gotovo i svaki put uživam kad sam na ovom lijepom terenu. Jako sam sretan da sam ponovno u finalu, ali ne želim stati i nadam se da ću opet osvojiti ovaj turnir u nedjelju", rekao je Đoković.

Uoči turnira imao je puno problema s koljenom i nije se uopće znalo hoće li nastupiti u All England Clubu. No, Đoković se uspio oporaviti, a na njegovim igrama na ovogodišnjem turniru uopće se nije vidjelo da je imao problema.

Pohvalio Alcaraza i našalio se

“Došao sam u London osam dana prije početka turnira, nisam znao hoću li igrati. Odigrao sam nekoliko trening-setova koji su mi dokazali da mogu otići daleko. Rekao sam da neću igrati ako ne mislim da mogu otići daleko", rekao je Đoković i osvrnuo se na finale s Alcarazom:

"On je sjajan primjer nekoga tko vodi lijepo izbalansiran život. Na terenu odličan tim, velika karizma, dobre vrijednosti u obitelji, ljudi ga vole i stalno je nasmiješen. On je najbolji dvadesetjednogodišnjak kojeg smo imali u sportu.

Osvojit će još mnogo Grand Slamova, ali nadam se ne ovaj za dva dana, nego kad se ja povučem za nekih 15 godina. Šalim se, naravno. On je kompletan igrač, morat ću odigrati najbolje što mogu da ga pobijedim

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.