Dirljiv oproštaj od nogometne legende: Svjetla 60 tisuća mobitela u čast najvećem golgeteru među vratarima

Foto: Screenshot YouTube

LEGENDARNI brazilski vratar Rogerio Ceni , najpoznatiji kao najbolji strijelac među golmanima, nakon 23 godine aktivnog igranja odigrao je svoju posljednju utakmicu.
 
Dok je ostatak svijeta pratio ždrijeb Lige prvaka i analizirao netom izvučene grupe za EURO u Francuskoj, u Brazilu nije bilo većeg događaja od oproštaja ove istinske nogometne legende.
 
Čak 60 tisuća navijača okupilo se na kultnom Estadio do Morumbiju kako bi se na dirljiv način oprostilo od najboljeg golgetera među vratarima. 60 tisuća mobitela osvijetlilo je nogometni hram u Sao Paulu.
 

Seniorsku karijeru je započeo u Sinopu, ali je kao 17-godišnjak prešao u Sao Paulo za koji je odigrao nevjerojatnih 1.256 utakmica.  U nogometnu povijest se upisao kao najbolji strijelac među vratarima jer je suparničku mrežu zatresao 131 put iz slobodnih udaraca ili s jedanaest metara. 

 

Samo u dvije godine, od 2005. do 2007., zabio je nevjerojatnih 47 golova u svim natjecanjima u kojima je sudjelovao Sao Paulo. Također je 2014. srušio rekord kojeg je držao Ryan Giggs u broju pobjeda ostvarenih s jednim klubom nakon što je branio u pobjedi Sao Paula od 3–0 nad Goiasom. Na utakmici igranoj 20. travnja 2014. u kojoj je Sao Paulo sa 3–0 pobijedio Botafogo, Ceniju su priznata tri Guinnesova rekorda: najviše golova koje je zabio vratar, broj utakmica odigranih za jedan klub i broj utakmica na kojima je bio kapetan.
 
Ceni je branio i za brazilsku reprezentaciju s kojom je 2002. osvojio naslov svjetskog prvaka, a 1997. Kup konfederacija.
 
Sa Sao Paulom je osvojio svjetsko klupsko prvenstvo 2005., Interkontinentalni kup 1993. i Copa Libertadores 1993. i 2005. Dres s brojem 01 nikad više nitko neće nositi u Sao Paulu.
 
I da, zabio je i na svom oproštaju, ako je uopće itko i sumnjao u to.
 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.