regija

Zvezdan Terzić: Trebamo razmišljati o regionalnoj ligi bez Hrvatske i BiH

Screenshot: Twitter

GENERALNI direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je da bi trebalo razmišljati o regionalnoj ligi zajedno s Mađarskom, Bugarskom i Rumunjskom.

Eventualno novoformirano natjecanje ne bi ubrajalo klubove iz BiH, ali i Hrvatske te Crne Gore i drugih zemalja bivše Jugoslavije.

"Trebalo bi razmišljati o regionalnoj ligi. Imamo primjer Belgije i Nizozemske, one razrađuju model zajedničkog natjecanja. Da se nije pogoršala politička situacija to bi učinile i Rusija i Ukrajina. Srbija, Mađarska, Rumunjska i Bugarska su područja s oko 50 milijuna stanovnika, sigurno bi postojao interes publike, televizije i sponzora. To bi donosilo prihode od ulaznica, TV prava i sponzora", rekao je Terzić za Sportski žurnal i dodao:

"Računam da bi Srbija, Mađarska, Rumunjska i Bugarska davale po četiri predstavnika, bila bi to liga s jakim TV pravima i prolaznosti za osam ekipa u europska natjecanja. Kao netko tko je već šest godina šef velikog kluba kao što je Crvena zvezda, moram razmišljati o tome kako da se prilagodimo trenutnoj situaciji i kako da smanjimo ovisnost o prodaji igrača."

Srpski Telegraf je među svojim čitateljima proveo anketu o ovakvoj vrsti regionalne lige, a njih više od 64% izjasnilo se kako želi ovakvu regionalnu ligu. Njih 26% želi regionalnu ligu s klubovima iz bivše Jugoslavije, a 10% ispitanika misli da regionalna liga nije potrebna. 
 

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.