Direktor Lokomotive: Nismo filijala! I Hajduk uzima igrače Dinama

Foto: Hina, Lokomotiva/Instagram, Hajduk.hr

JOŠ uvijek se ne stišavaju reakcije nakon posljednje utakmice Lokomotive i Hajduka (2:1). Bijeli su otvorili paljbu po glavnom sucu utakmice Tihomiru Pejinu, koji nije sudio čisti penal za Hajduk, a komentari hajdukovaca samo su naljutili i uvrijedili direktora Lokomotive Božidara Šikića.

> Dinamov direktor 2009: "Još nismo odlučili hoće li Lokomotiva u prvu ligu"

> Dossier Lokomotiva: Kako se financira klub "bez sponzora, navijača i transfera"?

> Dossier Lokomotiva: Transferi su kanal za pumpanje novca? Dinamo "pokloni" igrača, pa ga kupi nazad

> Matematički dokaz: Odnos Dinamo - Lokomotiva čini prvenstvo neregularnim

"Bio je penal, ali..."

Zanimljivo je kako rivalstvo Hajduka i Lokomotive ne traje dugo, ali je itekako žestoko. Predsjednik Hajduka izrazio je nezadovoljstvo činjenicom da Lokosi igraju u prvoj ligi, s obzirom na broj posuđenih igrača iz Dinama, zbog čega ih se naziva Dinamo 2 ili posprdno Filijala. Upravo je to možda razlog zašto se nakon svake njihove utakmice vuku repovi, kontroverze i polemike. Kao da igraju protiv Dinama.

"Ni sa kim se ne prepirem niti želim imati prepirke, a pogotovo ne s Hajdukom", rekao nam je Šikić, kojem je onomad ljeta 2013. stradao Mercedes CL500. Vlasništvo Dinama.

O tom - potom. Prvi operativac Lokosa prisjetio se sporne situacije koja je obilježila utakmicu Hajduka i  Lokomotive.


"Ne volim kad su nagađanja jednostrana, kad se bune samo na ono što se njima dogodi, a ne vide realno kakva je situacija. Konkretno, prije situacije s rukom, za koju tvrdim da je i bila, nitko nije vidio penal na Fioliću kad je izašao sam pred Kalinića. Takvi detalji ne smiju biti razlog svađe među klubovima. Nitko to nije radio namjerno, to su stvari koje se događaju i u ostalim europskim ligama".  

"Brbić je nesposoban"

Šikiću smetaju komentari predsjednika Hajduka za kojeg tvrdi da je - nesposoban.

"Meni je Hajduk veliki klub koji ima ono što nema nitko u Hrvatskoj. Međutim, vodstvo Hajduka nije adekvatno tom imenu kluba kojeg oni vode", dodao je direktor Lokomotive, a zatim je objasnio i zašto:

"Očito netko tko vodi taj klub nije sposoban. Tvrdim da navijače kakve ima Hajduk nema nitko na svijetu. Najlakše se sakriti iza toga. Nisam ušao u nogomet kao gospodin Brbić iz ničega. Došao sam iz nogometa. Čitav život sam u nogometu. To je moja struka i profesija. Tu je velika razlika. Uvijek kad govorim nešto govorim hladne glave, a ne da bih se svađao s nekime. Tko gubi, taj se i ljuti. Kažem da prvo čovjek treba počistiti ispred svog praga. Hajduk ima najveći potencijal u Hrvatskoj. Hajduk treba oformiti svoju školu koja je nekoć bila najbolja u Jugoslaviji. Trebaju početi proizvoditi svoje igrače, koristiti potencijale koje imaju - brdo navijača i bazen nepresušnih talenata. Treba se baviti tim stvarima, a ne stvarima tko je što rekao, ovaj me krade ovo-ono. To su sve gluposti. Na takav način neće nikada doći na zelenu granu".

"Dobro", potvrdili smo, "ali ta kritika dolazi od direktora kluba koji ovisi isključivo o posuđenim igračima Dinama".

"I ne samo to", dodali smo, "Lokomotiva je realno klub s jednim pravim sponzorom, bez navijača i svog stadiona". Ni kućeta, ni mačeta.  

"Nemamo neke stvari, nemamo", priznaje Šikić.

"Ne mogu reći da imamo nešto kad nemamo. Opet, ne možete reći da naši sportski rezultati nisu vrijedni. Nemamo stadion, da, ali to nije problem. Tko je Hajduku izgradio stadion? Grad i država. Nemamo dalje što pričati. Mi smo svoj kamp izgradili sami. Imamo dosta igrača... na koncu ima i Hajduk dvojicu igrača iz Dinamove škole", podcrtao je.

"Morate znati da svatko sebi uzme najbolje. Oni koji ne mogu igrati u Dinamu, mogu igrati negdje drugdje", nastavio je Šikić s objašnjenjem.

Prekinuli smo ga s pitanjem: "I baš svi u Lokomotivu?".

"A nekad su igrali u Zaprešiću pa u Radniku i sada igraju ovdje. Ne vidim gdje je tu velika prepreka. To su priče za malu djecu. Ako Dinamo sebi uzme najbolje, a mi sebi pokupimo ono što je ostalo pa nije to baš tako kako se priča."

Ništa sporno oko transfera Brozovića?


Posebno je interesantan slučaj Marcela Brozovića kojeg je Dinamo kupio dvaput u osam mjeseci za ukupno 18,2 milijuna kuna, odnosno 2.4 mil eura.

"Nije to istina. Mi smo ga kupili od Dragovoljca. Igrao je kod nas godinu i nešto i onda smo ga prodali u Dinamo. Sve ostalo su gluposti".

Brbić se u razgovoru za Index (dolje) pitao tko je, uopće, Šikić.

"To više govori o gospodinu Brbiću, a ne o meni. Budući da je Brbić zalutao u nogomet, da se raspitao, znao bi tko je gospodin Šikić. Pitajte igrače, reprezentativce, svi će vam lijepo reći tko je gospodin Šikić", rekao je Šikić.

Brbić: Tko je Šikić? 

Predsjednik Hajduka bio je kratak preko telefona:

"Ne bih uopće komentirao izjave gospodina Šikića, on nas ne zanima. Tko je on uopće? Mi smo svoje o Lokomotivi već kazali. To je Dinamo dva, Dinamova filijala. Dok je tako, liga nije regularna. Ne bih dalje komentirao, zaista".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.