Direktor Australian Opena: Đokovićeva obitelj mora biti oprezna. Ne podržavaju rat

Screenshot: Youtube

DIREKTOR Australian Opena Craig Tiley upozorio je obitelj srpskog tenisača Novaka Đokovića. Podsjetimo, Đokovićev otac Srđan je u četvrtak snimljen kako pozira s navijačima s ruskim zastavama i majicama sa slovom "Z", simbolom ruske vojske tijekom agresije na Ukrajinu.

"Proveo sam dosta vremena u razgovoru s Novakovom obitelji. Savjetovao sam im da budu oprezni jer ovaj događaj ima veliki značaj u svijetu. Stotine navijača ulaze u kompleks Australian Opena. Normalno je da neki od njih žele sve poremetiti. Zbog toga trebaju biti oprezni. Razumjeli su sve što sam rekao. Ljuti su što je sve tako shvaćeno, nije im to bila namjera. Novakov otac ne podržava rat, oni su za mir", rekao je Tiley.

Novak Đoković će sutra s Grkom Stefanosom Tsitsipasom igrati finale Australian Opena. Srpski tenisač traži 22. Grand Slam naslov, a australski je dosad osvojio devet puta. Na cijelom ovogodišnjem turniru izgubio je jedan set.

"Moja porodica je proživjela horor rata i samo želimo mir"

"Apsolutno odvratno. Rekli su da politiku treba maknuti iz sporta. Ovi ljudi nemaju što raditi na teniskim turnirima, uključujući Đokovićevog oca, ako otvoreno podržavaju genocidni režim", napisao je Aleksandar Dolgopolov, bivši ukrajinski tenisač, na Twitteru.

"Ja sam ovdje samo da bih podržavao svog sina. Nemam namjeru izazivati neke novinske naslove ili ometati ga. Bio sam ispred s Novakovim navijačima, kao što sam radio poslije svakog od mečeva svog sina, da proslavim njegove pobjede i da se slikam s njima.

Nisam imao namjeru da budem uhvaćen u ovome. Moja porodica je proživjela horor rata i samo želimo mir. Tako, kako ne bi bilo prekida tijekom polufinalnog meča mog sina i drugog igrača, odlučio sam da meč gledam doma. Želim odličan meč i navijat ću za svog sina, kao i uvijek", poručio je Srđan Đoković.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.