hnl

Hoće li Dinamo na ljeto pokušati opet dovesti Ojedu? On i dalje zabija

Foto: Profimedia

DINAMO u nedjelju u 17 sati protiv Hrvatskog dragovoljca na Maksimiru igra prvu utakmicu nakon reprezentativne pauze. Branitelj naslova nastavlja mrtvu utrku s Osijekom za titulu, a momčad je pauzu iskoristila za regeneraciju i neka dodatna uigravanja koliko je to bilo moguće budući da su neki važni igrači u svojim reprezentacijama.

Kako god završilo ovo prvenstvo, Dinamo će, kako smo već pisali, sljedeće sezone vjerojatno izgledati bitno drukčije. Igračima poput Oršića klub neće raditi probleme ako žele ostvariti transfer, a pozicija napadača glavno je pitanje za sljedeću sezonu.

Nitko ne zna što će biti s Brunom Petkovićem koji je dobio još jednu šansu kod Željka Kopića niti kako će se u momčadi snaći Mahir Emreli koji je stigao ove zime. Dinamo će na ljeto opet tražiti napadača, a opcija je nekoliko.

Drmić najbolja opcija

Josipu Drmiću na ljeto istječe ugovor s Norwichem koji ga je posudio Rijeci. Drmić se čini kao idealno rješenje za Dinamove napadačke probleme, ali u klubu strahuju od njegovog načetoga koljena, a pitanje je i koliku plaću bi Švicarac tražio. Dobra vijest za Dinamo je da bi ga dobio bez odštete, ali loša je da ga je Norwich plaćao 2.5 milijuna eura po sezoni što si Dinamo ne može priuštiti.

Postoji li interes s obje strane, Drmić bi morao pristati na bitno manju plaću, čega je sigurno i sam svjestan, no tek će se vidjeti a) kako će završiti ova sezona i b) hoće li Švicarac imati neke bolje i unosnije ponude.

Dinamo je u zimskom prijelaznom roku ozbiljno zapeo za Martina Ojedu, ali ga argentinski Godoy Cruz na kraju priče nije želio pustiti za iznos koji je inicijalno prihvatio. Dinamo je bio spreman platiti oko pet milijuna eura, ali su se onda u priču uključili brojni agenti i posrednici koji su tražili svoj dio.

Ojeda je odbio trenirati, čak je i sam iz protesta želio doputovati u Zagreb i tako Godoy natjerati na transfer, ali od čitave priče na kraju nije bilo ništa. Odlični 23-godišnji napadač prošlu sezonu završio je s 15 golova u 36 nastupa što je sjajan učinak za svakog igrača koji ne igra za Bocu ili River.

Ojeda sjajan i u novoj sezoni

Ojeda je u novoj sezoni u prvih sedam utakmica zabio već četiri gola i argentinski mediji pišu da će na ljeto gotovo sigurno napustiti klub. Ono što nije uspio na zimu, Dinamo bi mogao pokušati ostvariti na ljeto iako su sad pozicije bitno drukčije.

Da je doveo Ojedu, Dinamo bi pustio Oršića u Burnley i tako amortizirao njegovu odštetu, a pitanje je kakva će situacija biti na ljeto. Kako doznajemo, u Maksimiru prate Ojedine nastupe, ali je pitanje hoće li ponovno moći poslati ponudu kakvu su poslali na zimu.

Tad je Dinamo, prema nekim napisima, nudio 5.2 milijuna eura. Argentinci su tražili više, a nema razloga da isto ne učine i za par mjeseci budući da Ojeda i dalje dobro igra. Dinamova ponuda ovisit će o puno faktora kao što je rezultat na kraju sezone, prodaja igrača te ponude za neke glavne igrače. Tek kad dobije jasniju sliku o financijskim mogućnostima, Dinamo će moći djelovati po pitanju eventualnog transfera Ojede, a tad bi već moglo biti kasno.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.