Dinamo zatražio odgodu utakmice u Kupu. Čeka se odgovor iz Splita

Foto: Davor Javorovic/Pixsell

DO PLANIRANE utakmice Dinama i RNK Splita u osmini finala Hrvatskog kupa možda neće doći. Dinamo je uputio zahtjev HNS-u da se utakmica koja bi se trebala igrati na Parku mladeži odgodi. Bila bi to jubilarna 30. utakmica Dinama ove sezone, a kako je od ranije jasno da je momčad Dinama vrlo umorna, očito su u zagrebačkom klubu odlučili da se žele riješiti pritiska Kupa.

Sada je sve na RNK Splitu, ako dalmatinski klub pristane, utakmica će biti odgođena. Rok za odluku iz Splita je do srijede. Bude li odluka pozitivna za Dinamo, slijedi dogovor dvaju klubova oko novog termina. Očekuje se da bi se utakmica igrala u veljači iduće godine.

Gust raspored natjerao Dinamo na ovakav zahtjev

Dinamo odgodu traži jer u srijedu igra u Londonu protiv Chelseaja utakmicu u kojoj traži iznenađenje i rezultat kojim bi osigurao europsko proljeće, a već u četvrtak ga čeka povratak u Zagreb, gdje će čekati nedjelju i utakmicu sa Šibenikom. 

Kad utakmica sa Splitom ne bi bila odgođena, već u utorak bi momčad hrvatskog prvaka čekao put u Split, a onda i gostovanje na Rujevici kod Rijeke 13. studenog. Nije jasno hoće li Split prihvatiti ovaj zahtjev i je li mu to uopće u interesu.

Kada se situacija sagleda iz perspektive splitskog kluba, ovo se čini kao idealna prilika da Split uhvati Dinamo nespremnim i iznenadi u Kupu. U svakom slučaju, na proljeće neće imati bolju priliku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.