Transferi

Dinamo u završnici prijelaznog roka dovodi otpisanu zvijezdu Marseillea?

Foto: Profimedia

DINAMO će do kraja prijelaznog roka pokušati dovesti novog igrača na poziciji lijevog beka, a prvi izbor hrvatskog prvaka je Jordan Amavi, 28-godišnji nogometaš Marseillea.  

Amavi je otpisan u Marseilleu nakon svađe s trenerom Igorom Tudorom i francuski klub pokušava ga poslati ove sezone na posudbu. "Dok sam ja tu, nećeš više zaigrati", rekao je ljutiti Tudor zvijezdi Marseillea nakon svađe.

Dinamo bi, ako dovede Amavija, imao mogućnost i otkupa njegovog ugovora na kraju sezone. Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na šest milijuna eura. Dolazak Amavija puno će ovisiti o rezultatu Dinama u Norveškoj u prvoj utakmici play-offa Lige prvaka protiv Bodo/Glimta. Ako hrvatski prvak ostvari dobar rezultat i približi se Ligi prvaka, Amavi će biti bliže Maksimiru.

Marseille ga je platio 12 milijuna eura

Marseille je Amavija doveo 2017. godine za 12 milijuna eura iz Aston Ville (48 nastupa, četiri asistencije) i dosad je odigrao 127 utakmica te zabio tri gola uz 11 asistencija. Prošlu polusezonu bio je na posudbi u Nici, klubu u kojem je i počeo karijeru.

Dinamo ima velikih problema s pozicijom lijevog beka jer je Petar Bočkaj, koji je stigao početkom godine iz Osijeka za tri milijuna eura, u lošoj formi pa tu poziciju u ključnim utakmicama pokriva veznjak Robert Ljubičić. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.