dinamo u europi

Dinamo ne smije ući u jurcanje sa Salzburgom. To bi moglo biti kobno

Foto: Pixsell

DINAMO u srijedu u 18:45 gostuje kod Salzburga u 3. kolu skupine E Lige prvaka. Momčad Ante Čačića osvojila je tri boda u prva dva kola i u sljedeće dvije utakmice protiv Salzburga se može boriti za nastavak natjecanja u Europi. Utakmicu za Index najavljuje bivši igrač i trener oba kluba Nikola Jurčević.

Dinamo i Salzburg ekipe su s dvije potpuno različite filozofije. Salzburg je prije desetak godina napravio veliki zaokret u klupskoj politici i umjesto velikih igračkih i trenerskih imena, okrenuli su se mladim igračima i razvili sjajan skauting koji su doveli do savršenstva. Ne trpe i ne žele defenzivne trenere, nego stvaraju svoje koji se uklapaju u stil i renome Red Bulla.

Dinamo je postao iskusna europska ekipa koja zna igrati ovakve utakmice i koja je rušila i puno jače protivnike od Salzburga. No to ne znači da je Salzburg lagan protivnik. Dinamo nakon sjajne utakmice s Chelseajem ima priliku nešto napraviti u ove dvije utakmice s Austrijancima koji su vrlo izjednačena momčad s Dinamom, ali različita.

Salzburg će igrati kao Austrija

Oni će igrati kao što je igrala Austrija protiv Hrvatske u prvom poluvremenu. S ludim tempom i presingom u kojem je jako teško nametnuti svoju igru i odgovoriti na tu agresivnost. Mlada su momčad, prepuni su energije i bila bi velika pogreška ući s njima u nekakvo jurcanje po terenu jer bi to moglo biti kobno.

Dinamo se mora i vjerujem da će se postaviti pametno kao što se postavlja u Europi već godinama. Mora biti jako dobro organiziran u obrani i najbolje bi bilo da se orijentira na kontranapade, što ne znači da treba igrati bunker ili jako zatvoreno kao protiv Chelseaja.

Vrlo važno će biti hoće li igrati Josip Mišić ili neće. Ante Čačić je uoči utakmice rekao da je upitan za utakmicu i njegov izostanak bio bi ogroman hendikep. Mišić je idealan zadnji vezni koji usmjerava igru čitave momčadi.

Jako dobro procjenjuje kad treba ubrzati igru, kad treba stati i postao je vrlo važan ovoj momčadi. Ima Dinamo igrača koji ga mogu nadomjestiti, ali na drukčiji način i bilo bi sjajno kad bi Mišić bio spreman.

Nije tragedija ako Dinamo ne napravi puno u ove dvije utakmice

Dinamo je napravio ogroman posao pobjedom protiv Chelseaja i sad ima odličnu šansu sam odlučiti o eventualnom nastavku natjecanja u Europi. No neće biti neuspjeh ako se to ne dogodi. Chelsea i Milan su ipak neprikosnoveni u ovoj grupi, a Salzburg momčad koja već deset godina igra važnu ulogu u Europi.

Svaki bod u Ligi prvaka je ogroman rezultat, a vjerujem da ih Dinamo može osvojiti još. Sjajno bi bilo u ove dvije utakmice osvojiti, recimo, četiri boda. Dobra su i dva boda jer te ostavljaju u igri za sve, no ne treba raditi tragediju ako se to ne dogodi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.