Dinamo igra Kup u selu od 1500 stanovnika. Evo gdje možete gledati spektakl

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

DINAMO gostuje u srijedu od 14 sati kod hrvatskog četvrtoligaša Oriolika u utakmici osmine finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Momčad Sergeja Jakirovića igrat će na stadionu u Oriovcu, selu od 1500 stanovnika koje se nalazi 23 kilometara zapadno od Slavonskog Broda. Utakmicu možete gledati na Max Sport televiziji.

Oriolik igra u 3. NL Istok, četvrtom rangu našeg nogometa, a trenutno drži 11. poziciju na ljestvici od 16 klubova. Dinamo ne dolazi u dobroj formi. U prošlom kolu u prvenstvu pobijedio je u sudačkoj nadoknadi Lokomotivu na Maksimiru 2:1. Prije toga izgubio je u europskoj utakmici od Viktorije Plzen.

Sergej Jakirović najavio utakmicu

"Moramo pokazati ozbiljnost, nema pristupa 'lako ćemo'. Suparnik također želi stvarati prilike i iskoristiti ih. Mi moramo pokazati pravu kvalitetu, jednu ili dvije razine više, koliko god treba, i proći u sljedeći krug. To je obaveza", rekao je uoči utakmice trener Dinama Sergej Jakirović.

Zanimljivo je da je Dinamo samo dva tjedna ranije gostovao kod istog suparnika, kod Oriolika u Oriovcu, ali u prijateljskoj utakmici. Bilo je 3:1 za momčad trenera Jakirovića koja sad, dakle, ide na poznati teren. Jakirović je najavio da će dati priliku nekim mlađim igračima.

"Igrali smo utakmicu povodom 100. godišnjice osnutka njihova kluba, dogovorena je još prije dva mjeseca. Nisam je htio odgađati, ljudi su nas zamolili da nastupimo, izašli smo im ususret, maksimalno odradili što treba. Ždrijeb je htio da ponovno igramo protiv njih. Vidjeli smo što nas čeka, moramo biti maksimalno ozbiljni, ovo je službena utakmica i tu je sve moguće", rekao je trener Dinama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.