Dinamo i Rijeka igraju za milijune eura i spas Hrvatske. Evo gdje ih gledati

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

DINAMO i RIJEKA od 20 sati igraju prve od dviju utakmica kojima se bore za jesen u Europi, grupnu fazu Europa lige, odnosno Konferencijske lige. Osim toga, motivi su im milijunske zarade od UEFA-e te borba za jačanje klupskog i sve goreg nacionalnog koeficijenta. Dinamo na Maksimiru dočekuje prašku Spartu u prvom dijelu dvomeča u kojem se hrvatski i češki prvak u play-offu bore za skupinu Europa lige nakon nevjerojatno dramatičnih ispadanja u trećem pretkolu Lige prvaka od AEK-a i Copenhagena. 

Jakirović je u Europi vodio Rijeku, pa prije ključnog duela preuzeo Dinamo

Dramama tu nije bio kraj, barem kada je riječ o Dinamu. Četiri dana prije prve utakmice sa Spartom smijenio je trenera Igora Bišćana, kojeg je zamijenio Sergej Jakirović. On je pak preuzeo Dinamo tako što je šokantno ostavio Rijeku četiri dana prije njene odlučujuće europske utakmice. 

Dinamo i Sparta, bez obzira na ishod međusobnih utakmica u doigravanju EL-a, imaju osiguranu europsku jesen. Pobjednik prolazi u skupinu Europa lige, a poraženi u grupu Konferencijske lige. Nije razlika jedino u prestižu i tipu natjecanja. Ako Dinamo prođe Spartu, u skupini EL-a će minimalno zaraditi oko 7 milijuna eura, bez ijednog osvojenog boda u grupi.

No, realno je očekivati da bi taj iznos išao i do 11 milijuna eura. Ako se spusti do skupine KL-a, zajamčeno će mu biti minimalno oko 4.5 milijuna eura. Prijenos utakmice možete gledati na MAXSportu 1. 

Rijeka protiv najjačeg suparnika bez najboljeg "igrača"

I dok se smatra da su Dinamo i Sparta relativno izjednačeni, Rijeka je dobila najgori ždrijeb za pokušaj prolaska u skupinu Konferencijske lige. Izvukla je jaki Lille, koji je prošlu sezonu u francuskom prvenstvu završio na petom mjestu. Dodatni hendikep je što je neposredno prije prve utakmice u Lilleu ostala bez najboljeg "igrača", trenera Jakirovića.

On će danas prema Europi povesti Dinamo, dok će Rijeku privremeno voditi Radomir Đalović. Za razliku od Dinama, koji, ako i ne prođe Spartu ima zajamčenu europsku jesen, Rijeka za takav uspjeh mora izbaciti favorizirani Lille. Prijenos utakmice možete gledati na MAXSportu 2. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.