DINAMO

Dinamo gradio skladište pod Istokom koji se urušava. Tu radi čovjek iz afere Stolice

DINAMO je krajem 2019. godine ponovno zaposlio Dražena Miličevića preko čije tvrtke je klub 2011. godine nabavljao nove sjedalice za stadion Maksimir i kojeg je klub ovršio zbog duga koji mu nije vratio. Zaposlen je na mjesto voditelja razvoja prodajnog asortimana, što nam je jučer potvrđeno iz Uprave Dinama. 

>>> Otkrivamo kako posluje Dinamo: Stolice za milijun kuna nabavlja od firme klupskog direktora

Podsjetimo, klub je 2011.godine, prilikom obnove dijela stadiona Maksimir, iz Turske nabavio oko 36.000 sjedalica preko Miličevićeve tvrtke Duo Gastronomija. Sumnjalo se da je klub na taj način stolice debelo preplatio umjesto da ih je direktno naručio od proizvođača, zbog čega je DORH protiv Miličevića, braće Mamić, direktora Damira Vrbanovića, predsjednika Mirka Barišića i direktora stadiona Miljenka Sakomana podnio kaznenu prijavu od koje na kraju nije bilo ništa.


Miličević s braćom Mamić

Miličević je u međuvremenu od Dinama dobio poveću novčanu pozajmicu, nakon čega je otišao iz kluba i zaposlio se u bratskoj Lokomotivi. Pozajmicu nije vratio, pa ga je Dinamo tužio i ovršio, da bi ga 2019. godine ponovno zaposlio. Doznali smo da je Miličević u dobrim odnosima s Dinamovom predsjednicom Uprave Vlatkom Peras, što nam je također potvrđeno iz kluba.

Za potrebe skladištenja prodajnog asortimana kojim se bavi Miličević obavljeni su radovi ispod istočne tribine koja je proglašena neupotrebljivom nakon zagrebačkog potresa 22. ožujka. Tribina Istok dobila je crvenu naljepnicu s oznakom neuporabljivo jer je opasna po život.

Nakon pregleda statičara izrađeno je Izvješće o sigurnosti stadiona Maksimir te je utvrđeno oštećenje istočne tribine u vidu puknuća betonskih stupova. Stadion je dobio zelenu naljepnicu, uz preporuku da tribina Istok nije za uporabu. Dinamo je ipak obavio radove ispod istočne tribine za potrebe Miličevićevog posla. 

Klub je na Badnjak prošle godine objavio kako je uložio preko 13 milijuna kuna u obnovu stadiona, ali na popisu radova nisu naveli izgradnju skladišta za prodajni asortiman. Spomenuli su kako je tijekom tromjesečnih radova u vanjski i unutarnji dio južne tribine ugrađeno ukupno šest čeličnih spregova, obnovu 7500 m2 plave trave oko glavnog terena za igru, proširenje kapaciteta klupa za rezervne igrače, obnavljanje terena te obnavljanje i zamjenu sustava za navodnjavanje, zamjenu tribine sa 197 sjedećih mjesta uz teren broj tri te nabavu sportskog balona. O Miličevićevom skladištu nisu naveli ni slovo ni broj, pa smo u klubu potražili odgovore zašto su baš taj dio izostavili i kako je moguće da su pod tribinom koja nije u uporabi obavljeni bilo kakvi građevinski radovi. Klub nam je odgovorio da tribina Istok nije sigurna za gledatelje, ali da bez opterećenja nije do te mjere narušena da bi bila ugrožavajuća. Podsjetimo, prilikom obilaska Maksimira nakon potresa zabilježili smo odron betonskih dijelova s istočne tribine. 

"U kolovozu 2020. godine završili su radovi na prenamjeni i preuređenju dijela suterena ispod tribine Hitrec-Kacian u skladišni prostor opreme. Radovi su izvedeni na temelju izvedbenog projekta, a riječ je o preuređenju cca 300 m2 prostora. Naime, zbog proširenja kapaciteta maloprodaje GNK Dinamo, dotadašnji skladišni prostor bio je neadekvatan te se pristupilo izvođenju ovog projekta. Pri tome se vodilo računa o statici istočne tribine, kao i tribine Hitrec-Kacian. Napominjemo da je istočna tribina stadiona Maksimir proglašena neuporabljivom za gledateljstvo na njoj, ali da statika same tribine, bez opterećenja, nije do te mjere narušena da bi samim time bila ugrožavajuća. Uz opisani skladišni dio, navedene prostore koristi i vanjska tvrtka za led displaye te se koristi i za skladištenje stadionskih strojeva", kazali su nam u klubu o Miličevićevom skladištu. 

Na upit o navodno vrlo prisnom odnosu između nekadašnje tajnice bjegunca Zdravka Mamića, a danas predsjednice Uprave Vlatke Peras, i rehabilitiranog Miličevića, kojeg je klub ovršio zbog nevraćene pozajmice, a potom ponovo zaposlio, dobili smo odgovor kako je njihov odnos dobar. 

"Gospodin Miličević s predsjednicom Uprave GNK Dinamo gđom. Vlatkom Perasom je u dobrim odnosima", tvrde u Upravi kluba. 

DTSM: Ovo baca sumnju na novi kriminal 

Zbog repova koji se vuku iza Miličevića, reagirala je i udruga članova Dinama koja se bori za demokratizaciju izbornih procesa u klubu. Navode kako ih najviše žulja muljanje oko obnove maksimirskog stadiona. 

"Suočeni s činjenicom da je godinama nogometni klub Dinamo, umjesto Udruge građana obiteljsko poduzeće, iz kojeg se uzima kako god može i hoće, već se dugo borimo za uvođenje demokratskih procesa. Upravo zbog manjka istih došlo je do nepravomoćnih presuda, pravomoćnih optužnica i brojnih istraga za pranje novca kluba, a ovih dana saznajemo kako se pljačka nastavlja.

Svjedoci smo medijskih napisa kako jedan član Uprave zapošljava svog brata i stavlja ga na mjesto direktora tvrtke, dok predsjednica Uprave svog navodnog 'partnera' stavlja na drugo rukovodeće mjesto iako je dotični ovršen sudskom odlukom od kluba. Ono što nam posebno smeta je, u najmanju ruku, iznošenje neistine oko obnove stadiona Maksimir. Očito je da je netko namjerno uređivao istočnu tribinu i da se to zatajilo, što baca veliku sumnju na ponovljene kriminalne radnje oko obnove stadiona. Ovaj slučaj prijavit ćemo nadležnim tijelima, kao što smo prijavili i brojne nepravilnosti od ranije", kazali su nam u udruzi Dinamo to smo mi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.