Dinamo doznao potencijalne suparnike u doigravanju za Ligu prvaka

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

NOGOMETAŠI Dinama će u ovosezonske europske kvalifikacije za novu sezonu krenuti tek iz play-offa Lige prvaka. To znači da će Dinamo morati izbaciti samo jednog protivnika kako bi ušao u ligašku fazu UEFA-inog prestižnog i reformiranog natjecanja. Budući da su poznati svi sudionici 3. pretkola, poznat je i krug momčadi iz kojeg će Dinamo u ponedjeljak u podne na ždrijebu u Nyonu dobiti suparnika. Prve utakmice igraju se 20. i 21. kolovoza, a uzvrati su tjedan dana kasnije.

Hrvatski prvak će u posljednjem kolu kvalifikacija za ligašku fazu igrati protiv jednoga od ovih suparnika: pobjednika dvoboja Qarabag - Ludogorec, Galatasaraya, odnosno pobjednika između Slovana i APOEL-a, između Bodo/Glimta i Jagiellonije te između Sparte Prag i FCSB-a.

Drugačiji format natjecanja

U slučaju poraza, Dinamo ima zagarantiranu Europa ligu. S obzirom na to da Dinamo već ima osiguran nastup u Europa ligi, isto tako ima i osiguranih između 13 i 15 milijuna eura od UEFA-e. Jasno, uđe li Dinamo u Ligu prvaka, zaradit će daleko više. Procjenjuje se da se radi o iznosu od barem 35 milijuna eura.

Podsjetimo, od sezone 2024./2025. u Ligi prvaka će igrati 36 umjesto dosadašnje 32 momčadi. Neće više biti skupina kao do sad, nego će se svi klubovi natjecati u istoj ligi, a svaka momčad odigrat će minimalno osam utakmica protiv osam različitih protivnika. Četiri utakmice igrat će kod kuće, a četiri u gostima.

Osam najboljih klubova ući će u osminu finala, a klubovi od 9. do 24. mjesta razigravat će za preostalih osam mjesta u osmini finala na dvije utakmice. Sve utakmice do finala i dalje će se igrati sredinom tjedna, od utorka do četvrtka, a ligaška faza trajat će od rujna do siječnja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.