TRANSFERI

Dinamo: Ako ne uspijemo kupiti najskupljeg u povijesti kluba, imamo plan B

Foto: Profimedia

MARTIN OJEDA, 23-godišnji ofenzivni veznjak argentinskog Godoy Cruza, sve je dogovorio s Dinamom, ali još nije došao u klub. Godoy Cruz odugovlači s potpisom. Hrvatski je prvak Ojedu spreman platiti 5.2 milijuna eura, a dio te cifre, kako Index doznaje, želi dobiti više strana.

Puno strana želi se namiriti od Dinamovih milijuna

U igri za Dinamov novac su klubovi Godoy i Racing, investitori i menadžeri pa Godoy zbog toga odugovlači s puštanjem Ojede u Dinamo. Poznato je da Ojeda želi što prije doći u zagrebački klub, no prvo mora dobiti pristanak Godoya.

Ojeda s argentinskim prvoligašem Godoy Cruzom ima ugovor na još dvije godine, a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na šest milijuna eura. Ako u Dinamo dođe za više od pet milijuna eura, postat će najskuplji nogometaš u povijesti zagrebačkog kluba i srušiti rekord Marka Roga, koji je Splitu plaćen pet milijuna eura.

Ojeda je ove sezone u 23 utakmice zabio 12 i namjestio tri gola. Od 2017. bio je igrač Racinga, koji ga je posuđivao sve dok Godoy Cruz nije otkupio njegov ugovor. Prema ranijem dogovoru Racinga i Godoya, 30 posto transfera pripast će Racingu (oko milijun i pol eura). Prije toga je Racing prodao 50 posto prava na nogometaša za pola milijuna dolara.

Kopić: Dinamo je napravio sve. Na potezu je druga strana

Situaciju oko Ojede objasnio je Dinamov menadžer Željko Kopić: "Klub je napravio sve u svojim mogućnostima. S igračem je sve definirano, on želi doći. Što se tiče druge strane, još nismo dobili zeleno svjetlo, prijelazni rok je tek počeo i vidjet ćemo što će se događati. Što se kluba tiče, izuzetno sam zadovoljan načinom na koji smo pristupili tom transferu i išli smo u okvirima naših financijskih mogućnosti.

Iznos je tu negdje, oko rekordnog transfera, ozbiljan transfer. Skautska služba svakodnevno gleda i prati svaki broj igrača veliki i oko Ojede smo se složili da ima i trenutačnu kvalitetu, ali i veliki potencijal. Napravili smo sve što smo mogli. Ako uspijemo realizirati transfer - odlično, ako ne uspijemo - imamo i dalje ozbiljan kadar igrača. Nije nemoguće da se okrenemo prema nekom drugom igraču."

Otkrio je i zašto je Ojeda tako skup: "Može igrati u sustavu s dva ili tri napadača te kao ofenzivna osmica u rombu. Dakle, taktički je adaptibilan, može se koristiti unutar više sustava i to je još jedan od razloga zašto puno košta."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.