Didulica se oprostio na utakmici svojih bivših klubova: "Srce mi je uvijek bilo uz Hrvatsku"

BIVŠI vratar hrvatske nogometne reprezentacije Joey Didulica (34) oprostio se u četvrtak od navijača AZ-a i Austrije Beč, posljednja dva kluba u kojima je igrao.

Slučaj je htio da se AZ i Austria susretnu u Alkmaaru u 3. kolu Europa lige što je Didulica, koji je prošli tjedan objavio završetak karijere, iskoristio za emotivan oproštaj od navijača.

"Bio je ovo lijepi tjedan. U ponedjeljak sam s još jednim svojim bivšim klubom Ajaxom putovao u Zagreb, a u četvrtak sam se na lijep način oprostio od svoja dva posljednja kluba. Razgovarao sam s ljudima i prijateljima iz oba kluba što je bio sjajan način za oproštaj", prenosi Diduličine riječi nizozemski Goal.com.

Skandirali mu navijači Alkmaara i Austrije Beč

Hrvatskom golmanu rođenom u Australiji u četvrtak su zajednički skandirali navijači oba kluba.

"Da, i drago mi je da samo imao priliku nositi zastavu Austrije Beč. To je klub u kojem sam bio u  najuspješnijem razdoblju svoje karijere."

O mogućem radu u nogometu nakon završetka igračke karijere Didulica je rekao:

"Doista ne znam. Najprije ću uživati u životu nakon nogometa, a potom ću krenuti dalje. Moj brat je sportski direktor u Melbourne Heartsu, tako da mi neće biti teško vratiti se u nogomet."

Debi za Hrvatsku najvažnija utakmica karijere

Didulica se uskoro vraća u Australiji gdje će u obiteljskom krugu provoditi prve umirovljeničke dane.

"Uživat ću u lijepom vremenu i pokušati ostvariti svoj sljedeći cilj: uloviti veliku bijelu psinu!"

Za službenu web-stranicu AZ-a Didulica se, pak, prisjetio najvažnijih utakmica u karijeri, a među njima je izdvojio i premijernu na vratima hrvatske reprezentacije, 28. travnja 2004. protiv Makedonije.

"Bila je to vrlo emotivna utakmica za mene. Zašto sam izabrao Hrvatsku? Nama Hrvatima u Australiji je to teška odluka, ali srce mi je više ležalo u Hrvatskoj, zemlji moga oca. Na kraju sam odigrao četiri utakmice za reprezentaciju i iskusio Europsko i Svjetsko prvenstvo. Sjajno!"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.