Deschamps o Tudoru kada je došao u Juventus: Koliko vidim, nije se promijenio

Foto: EPA

IZBORNIK francuske reprezentacije Didier Deschamps govorio je o treneru Marseillea Igoru Tudoru. Njih dvojica bili su suigrači u Juventusu u sezoni 1998./1999. Deschamps je u torinskom klubu bio od 1994. do 1999., a Tudor je stigao 1998. iz Hajduka te se zadržao do 2007. godine. Tada se ponovno vratio u splitski klub.

"Poznavao sam ga, bio je jako mlad, ali već je imao karakterističnu fizičku snagu i ratnički temperament u pozitivnom smislu te riječi. Koliko vidim, nije se promijenio. Poštujem ga i kao trenera kakav je postao, njegove metode, određene poteze… Ima svoje ideje, ide s njima do kraja, s različitim opcijama, ali s dobro definiranim okvirom", rekao je Deschamps o Tudoru u intervjuu za La Provence.

"Zahtjevan je"

"Zahtjevan je u onome što traži od igrača u smislu intenziteta, ponavljanja i energije. To je izbor. Kada funkcionira, stavlja suparnika u velike poteškoće s držanjem lopte, što je više ili manje važan rizik. Ali ponekad, kada rezultata nema, ta se taktika može smatrati problematičnom.

Kad se pobjeđuje, to je kvaliteta. Znam što je to biti trener Marseillea, znam koliko je to zahtjevan klub", dodao je francuski izbornik o Tudoru, koji je Marseille preuzeo u ljeto 2022. godine, a sada se nalazi na trećem mjestu Ligue 1 sa 61 bodom, osam manje od vodećeg PSG-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.