Deschamps novinaru nakon ispadanja Francuske: Niste trebali postaviti to pitanje

Foto: EPA

ŠPANJOLSKA je u polufinalu pobijedila Francusku 2:1 i izbacila je s Europskog prvenstva. Randal Kolo Muani doveo je Francuze u vodstvo u devetoj minuti, ali su Lamine Yamal u 21. i Dani Olmo u 25. minuti pogodili za preokret i prolazak u finale. Francuska je time završila natjecanje na korak do finala, dok je prije tri godine zapela u osmini finala, kada ju je Švicarska pobijedila nakon jedanaesteraca.

Unatoč tome, Francuska je jedna od najuspješnijih reprezentacija posljednjih godina. Među ostalim, na Svjetskom prvenstvu 2018. u Rusiji osvojila je prvo mjesto pobijedivši Hrvatsku u finalu, dok je četiri godine kasnije u finalu izgubila od Argentine, također nakon udaraca s bijele točke. Uz najveća natjecanja, osvojila je i Ligu nacija 2021.

Deschampsa pitali o odlasku iz reprezentacije

Svi ti uspjesi došli su pod vodstvom izbornika Didiera Deschampsa (55), koji je na klupi od 2012. godine. U tom periodu odradio je 160 utakmica, u kojima je ostvario 102 pobjede, 30 neriješenih rezultata i 28 poraza.

Deschampsa su na konferenciji za medije nakon susreta sa Španjolskom pitali hoće li ostati izbornik. "Pitajte predsjednika Saveza, ja sam upravo izgubio u polufinalu. Zar mislite da ću već sada odgovoriti? Poštujem vas, ali poštujte i vi ljude koji imaju odgovornost. 

Smireno vam ovo govorim, dogodilo se što se dogodilo. Ovdje sam kako bih vam odgovorio na pitanje, ali na ovo neću danas odgovoriti. Poznajete situaciju i znate što moj predsjednik misli. Niste trebali ni postaviti to pitanje", odgovorio je Deschamps, kojem ugovor s Francuskim nogometnim savezom vrijedi do 2026.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.