Derrick Rose potpisao za četvrti klub u karijeri: "Želim pokazati da još uvijek mogu igrati"

Foto: Getty Images

Najkorisniji igrač NBA lige iz 2011. godine, dok je nosio dres Chicaga, 29-godišnji razigravač Derrick Rose će ostatak sezone koju je započeo u Clevelandu odigrati u dresu Minnesota Timberwolvesa, gdje će se pridružiti bivšim suigračima iz Bullsa Taju Gibsonu i Jimmyju Butleru te svom treneru iz najplodnijeg dijela karijere Tomu Thibodeauu. 
 
Rose je u Cavaliersima odigrao samo 16 utakmica, u kojima je imao prosjek od 9,8 poena, 1,8 skokova i 1,6 asistencija za 19,3 minute u igri. Cleveland je Rosea poslao u Utah Jazz 8. veljače, posljednjeg dana do kojeg su bile dopuštene razmjene igrača, a njegov ga je novi klub samo dva dana poslije otpustio i tako mu omogućio da potpiše za neku drugu momčad.
 
Po dolasku u Minneapolis Derrick Rose je u četvrtak sudjelovao na šuterskom treningu i izjavio je da je spreman pomoći momčadi već u večerašnjem dvoboju s Bostonom.
 
"Svim srcem sam posvećen momčadi, iako sam tek stigao. Samo želim dobiti priliku pokazati da još uvijek mogu igrati", izjavio je Rose.
 
Minnesota će biti četvrti klub u kojem će Derrick Rose dobiti priliku igrati, nakon Chicaga (2008.-2016.), New Yorka (2016.-2017.) i Clevelanda (2017.-2018.). Pod vodstvom Toma Thibodeaua igrao je od 2010. do 2015. godine, a u sezoni 2010./11. zahvaljujući prosjeku od 25 poena i 7,7 asistencija te predvodeći Chicago do najboljeg učinka u osnovnom dijelu sezone i konferencijskog finala u doigravanju postao je najmlađi dobitnik nagrade za najkorisnijeg igrača NBA lige.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.